Säsongsmat


hideonsmall¦Hälleflundra
hideonsmall¦Hälleflundra

Andra varianter av det här livsmedlet kan finnas listade i artikeln hälleflundra.

Näringsvärde anges i andel av rekommenderat dagligt intag i 100 g. råvara. Notera att RDI skiljer sig mellan kön och åldrar. Här används ett medelvärde för vuxna, ej ammande eller gravida. Vill du ha exakt information ska du alltid kolla direkt på Livsmedelsverkets hemsida. Där finns en detaljerad tabell över RDI.

Uppgifterna om näringsinformation kommer från Livsmedelsdatabasen, Livsmedelsverket, version 2013-05-30.

För muspekaren över siffrorna för att se aboluta värden.

Kod i Livsmedelsdatabasen: 1 364
Näringsämne Mängd

Alkohol 0 g
Aska 1,1 g
Avfall (skal etc.) 8 %
Beta-Karoten 1 µg
DHA (Fettsyra 22:6) 0,3 g
DPA (Fettsyra 22:5) 0 g
Disackarider 0,2 g
PA (Fettsyra 20:5) 0,1 g
Energi
Fett 1,8 g
Fettsyra 12:0 0 g
Fettsyra 14:0 0,1 g
Fettsyra 16:0 0,2 g
Fettsyra 16:1 0,1 g
Fettsyra 18:1 0,1 g
Fettsyra 18:1 0,4 g
Fettsyra 18:2 0,1 g
Fettsyra 18:3 0 g
Fettsyra 20:0 0 g
Fettsyra 20:4 0 g
Fettsyra 4:0-10:0 0 g
Fibrer 0,5 g
Folat 2,24 % av RDI
7 µg
Fosfor 16,333 % av RDI
98 mg
Fullkorn totalt 0 g
Jod 18,667 % av RDI
28 µg
Järn 3,571 % av RDI
0,35 mg
Kalcium 1 % av RDI
8 mg
Kalium 5,606 % av RDI
185 mg
Kolesterol 17,2 mg
Kolhydrater 17,4 g
Magnesium 5,079 % av RDI
16 mg
Monosackarider 0 g
Natrium 190 mg
Niacin 20 % av RDI
3,2 mg
Niacinekvivalenter 4,6
Protein 8 g
Retinol 10 µg
Riboflavin 2,857 % av RDI
0,04 mg
Sackaros 0,2 g
Salt 0,5 g
Selen 30 % av RDI
13,5 µg
Summa enkelomättade fettsyror 0,7 g
Summa fleromättade fettsyror 0,6 g
Summa långa n-3 fettsyror 0 g
Summa mättade fettsyror 0,4 g
Summa n-3 fettsyror
Summa n-6 fettsyror
Summa transfettsyror 0 g
Tiamin 5 % av RDI
0,06 mg
Vatten 71,3 g
Vitamin A 0 % av RDI
0 retinolekvivalenter
Vitamin B12 17 % av RDI
0,34 µg
Vitamin B6 0,121 % av RDI
0,17 mg
Vitamin C 5,333 % av RDI
4 mg
Vitamin D 62 % av RDI
3,1 µg
Vitamin E 2,667 % av RDI
0,24 mg
Vitamin K
Zink 5,625 % av RDI
0,45 mg
Från http://säsongsmat.nu
Tillbaka till toppen