Säsongsmat
Japanska Burger Kings ”Windows 7 Whopper”, med sju biffar, var en ganska dålig idé. Hjälp oss att upptäcka vad vi gjort fel! Anmäl buggar, konstigheter, eller önska nya funktioner här.
Japanska Burger Kings ”Windows 7 Whopper”, med sju biffar, var en ganska dålig idé. Hjälp oss att upptäcka vad vi gjort fel! Anmäl buggar, konstigheter, eller önska nya funktioner här.

Klicka ”redigera” under artikelmenyn till höger och skriv in synpunkter, felrapporter och liknande här (eller använd kommentarsfunktionen nedan, om du tycker att det verkar enklare).

Kända problem

Kan inte bekräfta e-post

Jag kan inte bekräfta min e-post, utan får följande fel:

Säsongsmat kunde inte skicka din e-postbekräftelse. Kontrollera om e-postadressen innehåller ogiltiga tecken.
Mailservern svarade: Okänt fel i PHP's mail()-funktion

Vilket inte verkar stämma, har kontrollerat att det inte slunkit med några mellanslag. Mr Shark

Har kunnat bekräfta felet. Det verkar uppstå hela tiden nu. Undersöker.
//Leo 8 mars 2012 kl. 14.28 (CET)
ok, vi har ett problem med vår mejlserver. Jag slog av alla mejlfunktioner i väntan på att det blir fixat.

Förhandsgranskning verkar inte fungera i den förenklade sidredigeraren

och det verkar som om förhandsgranskningen lagras i en cache så att om man i den "avancerade" redigeraren trycker förhandsgranska mer än en gång så uppdateras inte texten. Eller kanske inte, för nu uppdateras det (dock inte när jag bara lagt till en ny rubrik)

Förlåt sent svar. Ja, vi cachar för hårt nu, jag har noterat det. Det märks på flera ställen, framför allt i samband med redigering. Har inte utrett det tidigare eftersom det hittills mest varit vi själva som varit inne o redigerat i artiklar, men jag ska titta närmare på det! Leo 8 mars 2012 kl. 14.20 (CET)

Inga recept i säsong den 1 januari

En bugg, som står på att göra-listan att fixa. Ska åtminstone vara fixat till nästa nyår...

Kartorna är ofullständigt ifyllda

Eftersom alla webbläsare inte kan visa SVG-bilder, som används för att skapa kartor i råvaruartiklarna, konverteras dessa automatiskt till png-filer. Vid den konverteringen går något snett. Bara de 20-talet första länderna i bokstavsordning följer med (om du klickar på bilden tittar på bara svg-bilder ser det rätt ut, om din webbläsare klarar svg-bilder). Detta verkar vara en bugg i programvaran Batik. Alla tips mottages tacksamt!

Fixat nu. Priset blev lite sämre bildkvalitet på kartorna.

Stående bilder för stora

Stående bilder kan ta väldigt mycket plats i en artikel, se t.ex. paprika. De bör göras mindre.

Vi kan antingen lägga till en kryssruta i artikelformuläret, ”stående bild”, som då får krympa den, eller göra en MW-extension som löser det automatiskt. Fler skulle nog vara intresserade, men det får inte slöa ner sidladdningen för mycket, så det skulle behöva testas ordentligt.
Kryssrutelösning så länge. Redigera artikeln och kryssa i ”stående bild” om du har problem med en toppbild som tar för stor plats.

Recept där utan säsongsråvaror får (tom) säsong

Om alla ingredienser i ett recept saknar säsongsbedömning (för att de är nya på Säsongsmat.nu, eller för att de inte kan ha en säsong), så visas ändå säsongsindikatorn. Den blir då tom, som att receptet aldrig vore i säsong i din zon. Ett mer logiskt beteende vore att sådana recept saknade receptvisare.

Står på att fixa-listan när hela koden för säsongssystemet får en välbehövlig översyn under hösten.
Fixat

Tom förstasida i Chromium på vissa Ubuntusystem

Webbläsaren Chromium (en Linuxklon av Chrome, som började utvecklas innan vanliga Chrome fanns för Linux, och som fortfarande används rätt mycket) hanterar förstasidan konstigt i visa versioner. Det verkar gälla på 32-bits-installationer av Ubuntu, när Unity är skrivbordsmiljö. Om fler har problem med att recept och råvaror helt enkelt inte syns på ettan, så säg gärna till, så ska vi försöka hitta felet.

Konstigt namn i webbläsarens adressfält

Om din webbläsare visar xn--ssongsmat-v2a.nu i stället för säsongsmat.nu i adressfältet så beror det troligen på att den har en säkerhetsfunktion som gör att den bara visar "exotiska" tecken på språk som användaren aktivt godkänt. Lägg till svenska i listan över språk i webbläsarens inställningar för att visa namnet på den här och andra sajter korrekt. Mycket gamla webbläsare kan inte heller visa å, ä och ö i domännamnet. Sajten kommer att fungera lika bra oavsett om namnet ser konstigt ut.

Nytillagda artiklar dyker inte upp i listor

Det kan ta ganska lång tid innan den cachade versionen av en del listor uppdateras. Du kan tvinga fram en uppdatering genom att gå till det avancerade redigeringsläget på listan (om du är inloggad) och klicka på ”uppdatera”, eller genom att ladda sidan i din webbläsare med tillägget ”?action=purge” sist i adressen, t.ex. så här: http://säsongsmat.nu/ssm/Lista:Råvaror?action=purge

Förstasidan är långsam

Jepp, men den kommer att bli avsevärt snabbare till betareleasen.

De värsta flaskhalsarna bortplockade. En del ”intrimning” återstår.

Blank sida efter att ha redigerat en råvara

Ibland blir artikelutrymmet blank när man redigerat en råvaruartikel. Det beror på en bugg i hanteringen av kartbilder. Tills vidare kan man fixa det antingen genom att klicka på ”redigera” och sedan ”spara” en gång till (ingenting har försvunnit), eller genom att gå till det avancerade redigeringsläget och klicka på ”uppdatera” (eller lägg till ?action=purge sist i url:en och ladda om sidan, t.ex. så här: http://säsongsmat.nu/ssm/Salladskål?action=purge).

Skall vara fixat nu, säg till om det dyker upp igen. Ssm-admin 23 april 2011 kl. 17.33 (CEST)

Kategori försvinner ur råvaruartiklarna

Ibland när man redigerar en råvaruartikel så nollställs kategorin (där man väljer typ av råvara, t.ex. ”skaldjur” eller ”bladgrönsaker”.

Bugg i en extension. Fixat nu.

Slumpartikel blir samma hela tiden i Opera mini

Opera mini komprimerar och cachar alla sidor innan de skickas till mobiltelefonen (det är därför det går så snabbt att ladda sidor där). Det innebar dock att även slumpsidan cachas, och alltså blir samma för alla användare, hela tiden.

Fixat, genom att några slumptecken skrivs ut i slutet av adressen när menyn ritas ut.
Även åtgärdat i nyare versioner av Opera Mini


Från http://säsongsmat.nu
Tillbaka till toppen