Säsongsmat


hideonsmall¦Makrill
hideonsmall¦Makrill

Andra varianter av det här livsmedlet kan finnas listade i artikeln makrill.

Näringsvärde anges i andel av rekommenderat dagligt intag i 100 g. råvara. Notera att RDI skiljer sig mellan kön och åldrar. Här används ett medelvärde för vuxna, ej ammande eller gravida. Vill du ha exakt information ska du alltid kolla direkt på Livsmedelsverkets hemsida. Där finns en detaljerad tabell över RDI.

Uppgifterna om näringsinformation kommer från Livsmedelsdatabasen, Livsmedelsverket, version 2013-05-30.

För muspekaren över siffrorna för att se aboluta värden.

Kod i Livsmedelsdatabasen: 1 318
Näringsämne Mängd

Alkohol 0 g
Aska 3,3 g
Avfall (skal etc.) 43 %
Beta-Karoten 0 µg
DHA (Fettsyra 22:6) 1,8 g
DPA (Fettsyra 22:5) 0,2 g
Disackarider 0 g
PA (Fettsyra 20:5) 0,9 g
Energi
Fett 16 g
Fettsyra 12:0 0 g
Fettsyra 14:0 0,8 g
Fettsyra 16:0 2,7 g
Fettsyra 16:1 0,7 g
Fettsyra 18:1 0,6 g
Fettsyra 18:1 2,4 g
Fettsyra 18:2 0,2 g
Fettsyra 18:3 0,2 g
Fettsyra 20:0 0 g
Fettsyra 20:4 0,2 g
Fettsyra 4:0-10:0 0 g
Fibrer 0 g
Folat 2,56 % av RDI
8 µg
Fosfor 42,333 % av RDI
254 mg
Fullkorn totalt 0 g
Jod 49,333 % av RDI
74 µg
Järn 7,041 % av RDI
0,69 mg
Kalcium 1,125 % av RDI
9 mg
Kalium 14,818 % av RDI
489 mg
Kolesterol 51,5 mg
Kolhydrater 0 g
Magnesium 10,159 % av RDI
32 mg
Monosackarider 0 g
Natrium 171 mg
Niacin 78,125 % av RDI
12,5 mg
Niacinekvivalenter 16,4
Protein 21,2 g
Retinol 42 µg
Riboflavin 12,857 % av RDI
0,18 mg
Sackaros 0 g
Salt 0,4 g
Selen 87,111 % av RDI
39,2 µg
Summa enkelomättade fettsyror 5,4 g
Summa fleromättade fettsyror 4,2 g
Summa långa n-3 fettsyror
Summa mättade fettsyror 4,3 g
Summa n-3 fettsyror
Summa n-6 fettsyror
Summa transfettsyror 0 g
Tiamin 10 % av RDI
0,12 mg
Vatten 59,6 g
Vitamin A 5,25 % av RDI
42 retinolekvivalenter
Vitamin B12 322 % av RDI
6,44 µg
Vitamin B6 0,521 % av RDI
0,73 mg
Vitamin C 0 % av RDI
0 mg
Vitamin D 270,2 % av RDI
13,51 µg
Vitamin E 3,111 % av RDI
0,28 mg
Vitamin K 0 µg
Zink 4,375 % av RDI
0,35 mg
Från http://säsongsmat.nu
Tillbaka till toppen