Säsongsmat

Näringsinnehåll från Livsmedelsverkets tabeller. Näringsvärde anges i andel av rekommenderat dagligt intag i 100 g. råvara. Notera att RDI skiljer sig mellan kön och åldrar. Här används ett medelvärde för vuxna, ej ammande eller gravida. Vill du ha exakt information ska du alltid kolla direkt på Livsmedelsverkets hemsida. Där finns en detaljerad tabell över RDI.

Uppgifterna om näringsinformation kommer från Livsmedelsdatabasen, Livsmedelsverket, version 2013-05-30.

För muspekaren över siffrorna för att se aboluta värden.

… ytterligare resultat
Andel av RDI (%)
Råvara vit. A vit. B6 vit. B12 vit. C vit. D vit. E folat fosfor jod järn kalcium kalium magn. niacin ribofl. selen tiamin zink
Abborre 1,875 %  
15 retinolekvivalenter
0,336 %  
0,47 mg
174,5 %  
3,49 µg
0 %  
0 mg
428 %  
21,4 µg
8,222 %  
0,74 mg
3,84 %  
12 µg
36,5 %  
219 mg
5,333 %  
8 µg
2,449 %  
0,24 mg
2 %  
16 mg
11,788 %  
389 mg
8,571 %  
27 mg
33,125 %  
5,3 mg
7,857 %  
0,11 mg
98 %  
44,1 µg
12,5 %  
0,15 mg
6,5 %  
0,52 mg
Abborre kokt 2,375 %  
19 retinolekvivalenter
0,4 %  
0,56 mg
198 %  
3,96 µg
0 %  
0 mg
539,6 %  
26,98 µg
10,333 %  
0,93 mg
3,2 %  
10 µg
46 %  
276 mg
20 %  
30 µg
3,163 %  
0,31 mg
2,625 %  
21 mg
14,879 %  
491 mg
10,794 %  
34 mg
41,25 %  
6,6 mg
9,286 %  
0,13 mg
123,556 %  
55,6 µg
14,167 %  
0,17 mg
8,25 %  
0,66 mg
Ananas 0,125 %  
1 retinolekvivalenter
0,0643 %  
0,09 mg
0 %  
0 µg
20 %  
15 mg
0 %  
0 µg
1,111 %  
0,1 mg
3,52 %  
11 µg
1,167 %  
7 mg
0,667 %  
1 µg
2,041 %  
0,2 mg
0,875 %  
7 mg
3,424 %  
113 mg
4,444 %  
14 mg
2,5 %  
0,4 mg
2,857 %  
0,04 mg
1,333 %  
0,6 µg
7,5 %  
0,09 mg
1,25 %  
0,1 mg
Ananas konserv m juice 0,25 %  
2 retinolekvivalenter
0,0571 %  
0,08 mg
0 %  
0 µg
13,333 %  
10 mg
0 %  
0 µg
0,333 %  
0,03 mg
1,6 %  
5 µg
1 %  
6 mg
3,061 %  
0,3 mg
1,75 %  
14 mg
3,697 %  
122 mg
4,444 %  
14 mg
1,875 %  
0,3 mg
1,429 %  
0,02 mg
0,444 %  
0,2 µg
8,333 %  
0,1 mg
1,25 %  
0,1 mg
Aroniabär 18,125 %  
145 retinolekvivalenter
0,0214 %  
0,03 mg
0 %  
0 µg
37,333 %  
28 mg
0 %  
0 µg
16,111 %  
1,45 mg
2,24 %  
7 µg
12 %  
72 mg
1,333 %  
2 µg
9,49 %  
0,93 mg
4 %  
32 mg
6,606 %  
218 mg
5,079 %  
16 mg
1,875 %  
0,3 mg
1,429 %  
0,02 mg
0 %  
0 µg
1,667 %  
0,02 mg
3,75 %  
0,3 mg
Aubergine 0,375 %  
3 retinolekvivalenter
0,0286 %  
0,04 mg
0 %  
0 µg
4 %  
3 mg
0 %  
0 µg
1 %  
0,09 mg
6,72 %  
21 µg
4 %  
24 mg
2,143 %  
0,21 mg
1,25 %  
10 mg
6,364 %  
210 mg
4,444 %  
14 mg
3,75 %  
0,6 mg
0 %  
0 mg
0 %  
0 µg
1,667 %  
0,02 mg
2 %  
0,16 mg
Aubergine kokt 0,375 %  
3 retinolekvivalenter
0,0143 %  
0,02 mg
0 %  
0 µg
2,667 %  
2 mg
0 %  
0 µg
1,111 %  
0,1 mg
5,12 %  
16 µg
4,333 %  
26 mg
24,667 %  
37 µg
2,245 %  
0,22 mg
1,5 %  
12 mg
5,697 %  
188 mg
4,762 %  
15 mg
3,75 %  
0,6 mg
0 %  
0 mg
0 %  
0 µg
1,667 %  
0,02 mg
2,125 %  
0,17 mg
Aubergine stekt 5,125 %  
41 retinolekvivalenter
0,0143 %  
0,02 mg
0 %  
0 µg
2,667 %  
2 mg
10,4 %  
0,52 µg
12,778 %  
1,15 mg
4,8 %  
15 µg
4,167 %  
25 mg
22,667 %  
34 µg
2,143 %  
0,21 mg
1,375 %  
11 mg
6,455 %  
213 mg
4,444 %  
14 mg
3,75 %  
0,6 mg
0 %  
0 mg
0 %  
0 µg
1,667 %  
0,02 mg
2 %  
0,16 mg
Avokado 0,75 %  
6 retinolekvivalenter
0,264 %  
0,37 mg
0 %  
0 µg
4 %  
3 mg
0 %  
0 µg
37,889 %  
3,41 mg
37,12 %  
116 µg
11,167 %  
67 mg
2,653 %  
0,26 mg
1,75 %  
14 mg
18,182 %  
600 mg
10,159 %  
32 mg
11,25 %  
1,8 mg
7,143 %  
0,1 mg
0 %  
0 µg
5,833 %  
0,07 mg
5 %  
0,4 mg
Bananer 0,125 %  
1 retinolekvivalenter
0,414 %  
0,58 mg
0 %  
0 µg
12 %  
9 mg
0 %  
0 µg
6,111 %  
0,55 mg
6,08 %  
19 µg
3,333 %  
20 mg
0 %  
0 µg
4,082 %  
0,4 mg
0,75 %  
6 mg
11,97 %  
395 mg
10,476 %  
33 mg
3,125 %  
0,5 mg
7,143 %  
0,1 mg
1,111 %  
0,5 µg
3,333 %  
0,04 mg
2,5 %  
0,2 mg
Banan torkad 2 %  
16 retinolekvivalenter
0 %  
0 mg
0 %  
0 µg
9,333 %  
7 mg
0 %  
0 µg
0 %  
0 mg
11,52 %  
36 µg
12,333 %  
74 mg
12,245 %  
1,2 mg
2,75 %  
22 mg
45,152 %  
1 490 mg
34,286 %  
108 mg
17,5 %  
2,8 mg
17,143 %  
0,24 mg
4,222 %  
1,9 µg
15 %  
0,18 mg
7,5 %  
0,6 mg
Friterad banan 9,375 %  
75 retinolekvivalenter
0,229 %  
0,32 mg
0 %  
0 µg
5,333 %  
4 mg
0 %  
0 µg
14,556 %  
1,31 mg
4,8 %  
15 µg
54,5 %  
327 mg
0,667 %  
1 µg
5,816 %  
0,57 mg
27,5 %  
220 mg
9,909 %  
327 mg
9,841 %  
31 mg
8,125 %  
1,3 mg
5 %  
0,07 mg
2,222 %  
1 µg
9,167 %  
0,11 mg
5,125 %  
0,41 mg
Basilika färsk 32,875 %  
263 retinolekvivalenter
0,0929 %  
0,13 mg
0 %  
0 µg
24 %  
18 mg
0 %  
0 µg
8,889 %  
0,8 mg
20,48 %  
64 µg
11,5 %  
69 mg
32,347 %  
3,17 mg
19,25 %  
154 mg
14 %  
462 mg
25,714 %  
81 mg
5,625 %  
0,9 mg
5 %  
0,07 mg
0,667 %  
0,3 µg
2,5 %  
0,03 mg
10,625 %  
0,85 mg
Soltorkade tomater i olja avrunna 6,75 %  
54 retinolekvivalenter
0,143 %  
0,2 mg
3,5 %  
0,07 µg
16 %  
12 mg
0 %  
0 µg
101,111 %  
9,1 mg
9,28 %  
29 µg
17,167 %  
103 mg
0 %  
0 µg
34,694 %  
3,4 mg
8,625 %  
69 mg
26,727 %  
882 mg
19,683 %  
62 mg
13,75 %  
2,2 mg
4,286 %  
0,06 mg
11,111 %  
5 µg
4,167 %  
0,05 mg
7,75 %  
0,62 mg
Tomater hela konserv m lag 2 %  
16 retinolekvivalenter
0,0643 %  
0,09 mg
0 %  
0 µg
20 %  
15 mg
0 %  
0 µg
8,222 %  
0,74 mg
7,68 %  
24 µg
3,167 %  
19 mg
5,102 %  
0,5 mg
3,25 %  
26 mg
6,667 %  
220 mg
3,81 %  
12 mg
4,375 %  
0,7 mg
2,143 %  
0,03 mg
1,111 %  
0,5 µg
4,167 %  
0,05 mg
3,75 %  
0,3 mg
Tomat 5,375 %  
43 retinolekvivalenter
0,0714 %  
0,1 mg
0 %  
0 µg
20 %  
15 mg
0 %  
0 µg
8,222 %  
0,74 mg
5,44 %  
17 µg
3,833 %  
23 mg
0 %  
0 µg
1,939 %  
0,19 mg
1,625 %  
13 mg
7,273 %  
240 mg
2,857 %  
9 mg
3,75 %  
0,6 mg
0 %  
0 mg
0 %  
0 µg
2,5 %  
0,03 mg
1,125 %  
0,09 mg
Bigarråer 0,75 %  
6 retinolekvivalenter
0,05 %  
0,07 mg
0 %  
0 µg
16 %  
12 mg
0 %  
0 µg
6,333 %  
0,57 mg
8 %  
25 µg
3,667 %  
22 mg
0 %  
0 µg
3,061 %  
0,3 mg
2,125 %  
17 mg
8,667 %  
286 mg
2,54 %  
8 mg
1,25 %  
0,2 mg
2,143 %  
0,03 mg
0 %  
0 µg
1,667 %  
0,02 mg
1,25 %  
0,1 mg
Björnbär frysta 0,75 %  
6 retinolekvivalenter
0,0429 %  
0,06 mg
0 %  
0 µg
6,667 %  
5 mg
0 %  
0 µg
6,667 %  
0,6 mg
10,88 %  
34 µg
5 %  
30 mg
4,082 %  
0,4 mg
2,5 %  
20 mg
4,848 %  
160 mg
6,984 %  
22 mg
7,5 %  
1,2 mg
3,571 %  
0,05 mg
0 %  
0 µg
2,5 %  
0,03 mg
3,75 %  
0,3 mg
Björnbär 1 %  
8 retinolekvivalenter
0,0429 %  
0,06 mg
0 %  
0 µg
28 %  
21 mg
0 %  
0 µg
6,667 %  
0,6 mg
10,88 %  
34 µg
3,5 %  
21 mg
0 %  
0 µg
6,122 %  
0,6 mg
4 %  
32 mg
5,939 %  
196 mg
7,302 %  
23 mg
2,5 %  
0,4 mg
2,857 %  
0,04 mg
0 %  
0 µg
2,5 %  
0,03 mg
3,75 %  
0,3 mg
Blomkål 0,125 %  
1 retinolekvivalenter
0,129 %  
0,18 mg
0 %  
0 µg
105,333 %  
79 mg
0 %  
0 µg
1,111 %  
0,1 mg
28,16 %  
88 µg
7,167 %  
43 mg
0,667 %  
1 µg
3,469 %  
0,34 mg
2,875 %  
23 mg
10,303 %  
340 mg
3,492 %  
11 mg
3,125 %  
0,5 mg
3,571 %  
0,05 mg
0 %  
0 µg
5 %  
0,06 mg
3,125 %  
0,25 mg
Blomkål kokt utan salt 0 %  
0 retinolekvivalenter
0,0786 %  
0,11 mg
0 %  
0 µg
46,667 %  
35 mg
0 %  
0 µg
1,111 %  
0,1 mg
19,2 %  
60 µg
7 %  
42 mg
0,667 %  
1 µg
3,367 %  
0,33 mg
2,75 %  
22 mg
8,424 %  
278 mg
3,492 %  
11 mg
3,125 %  
0,5 mg
2,143 %  
0,03 mg
0 %  
0 µg
3,333 %  
0,04 mg
3 %  
0,24 mg
Blåbär frysta 0,125 %  
1 retinolekvivalenter
0,0429 %  
0,06 mg
0 %  
0 µg
6,667 %  
5 mg
0 %  
0 µg
1,111 %  
0,1 mg
1,92 %  
6 µg
3,333 %  
20 mg
6,122 %  
0,6 mg
2,5 %  
20 mg
2,606 %  
86 mg
2,857 %  
9 mg
1,875 %  
0,3 mg
5 %  
0,07 mg
0 %  
0 µg
3,333 %  
0,04 mg
2,5 %  
0,2 mg
Blåbär sockrade frysta 0,125 %  
1 retinolekvivalenter
0,0429 %  
0,06 mg
0 %  
0 µg
1,333 %  
1 mg
0 %  
0 µg
1,111 %  
0,1 mg
1,92 %  
6 µg
1,167 %  
7 mg
4,082 %  
0,4 mg
0,75 %  
6 mg
1,818 %  
60 mg
0,635 %  
2 mg
1,875 %  
0,3 mg
3,571 %  
0,05 mg
0 %  
0 µg
1,667 %  
0,02 mg
1,25 %  
0,1 mg
Blåbär torkade 1,625 %  
13 retinolekvivalenter
0,143 %  
0,2 mg
0 %  
0 µg
4 %  
3 mg
0 %  
0 µg
2,222 %  
0,2 mg
3,84 %  
12 µg
20 %  
120 mg
48,98 %  
4,8 mg
17,5 %  
140 mg
16,939 %  
559 mg
16,825 %  
53 mg
9,375 %  
1,5 mg
7,143 %  
0,1 mg
0 %  
0 µg
1,667 %  
0,02 mg
12,5 %  
1 mg
Blåbär 1,125 %  
9 retinolekvivalenter
0,0429 %  
0,06 mg
0 %  
0 µg
10,667 %  
8 mg
0 %  
0 µg
1,111 %  
0,1 mg
3,2 %  
10 µg
3,333 %  
20 mg
0,667 %  
1 µg
6,122 %  
0,6 mg
2,875 %  
23 mg
2,606 %  
86 mg
2,857 %  
9 mg
1,875 %  
0,3 mg
5 %  
0,07 mg
0 %  
0 µg
3,333 %  
0,04 mg
2,5 %  
0,2 mg
Blåmusslor kokta m lag avrunna 8,375 %  
67 retinolekvivalenter
0,0643 %  
0,09 mg
393,5 %  
7,87 µg
0 %  
0 mg
0 %  
0 µg
34,111 %  
3,07 mg
11,84 %  
37 µg
65,5 %  
393 mg
120 %  
180 µg
42,449 %  
4,16 mg
8,25 %  
66 mg
3,636 %  
120 mg
19,048 %  
60 mg
12,5 %  
2 mg
30,714 %  
0,43 mg
151,333 %  
68,1 µg
3,333 %  
0,04 mg
36 %  
2,88 mg
Bondbönor torkade 4,375 %  
35 retinolekvivalenter
0,4 %  
0,56 mg
0 %  
0 µg
0 %  
0 mg
0 %  
0 µg
3,778 %  
0,34 mg
135,36 %  
423 µg
65 %  
390 mg
72,449 %  
7,1 mg
12,75 %  
102 mg
46,364 %  
1 530 mg
60,952 %  
192 mg
15,625 %  
2,5 mg
21,429 %  
0,3 mg
4,889 %  
2,2 µg
41,667 %  
0,5 mg
35 %  
2,8 mg
Bondbönor färska kokta 2,25 %  
18 retinolekvivalenter
0,05 %  
0,07 mg
0 %  
0 µg
44 %  
33 mg
0 %  
0 µg
3,333 %  
0,3 mg
33,28 %  
104 µg
15,833 %  
95 mg
19,388 %  
1,9 mg
2,75 %  
22 mg
7,576 %  
250 mg
12,063 %  
38 mg
9,375 %  
1,5 mg
7,857 %  
0,11 mg
2,222 %  
1 µg
14,167 %  
0,17 mg
23,75 %  
1,9 mg
Braxen 1,75 %  
14 retinolekvivalenter
0,0857 %  
0,12 mg
250 %  
5 µg
0 %  
0 mg
110 %  
5,5 µg
14,444 %  
1,3 mg
2,88 %  
9 µg
35 %  
210 mg
4,667 %  
7 µg
4,082 %  
0,4 mg
7,875 %  
63 mg
10,606 %  
350 mg
8,254 %  
26 mg
25 %  
4 mg
5 %  
0,07 mg
68,889 %  
31 µg
5,833 %  
0,07 mg
6,25 %  
0,5 mg
Broccoli fryst 5 %  
40 retinolekvivalenter
0,0857 %  
0,12 mg
0 %  
0 µg
72 %  
54 mg
0 %  
0 µg
14,111 %  
1,27 mg
31,68 %  
99 µg
8,5 %  
51 mg
5,204 %  
0,51 mg
3,875 %  
31 mg
5,758 %  
190 mg
5,714 %  
18 mg
2,5 %  
0,4 mg
2,143 %  
0,03 mg
0 %  
0 µg
4,167 %  
0,05 mg
3,5 %  
0,28 mg
Broccoli 4,875 %  
39 retinolekvivalenter
0,15 %  
0,21 mg
0 %  
0 µg
110,667 %  
83 mg
0 %  
0 µg
4 %  
0,36 mg
56 %  
175 µg
13,5 %  
81 mg
0,667 %  
1 µg
6,735 %  
0,66 mg
7,75 %  
62 mg
10,061 %  
332 mg
7,302 %  
23 mg
3,75 %  
0,6 mg
8,571 %  
0,12 mg
1,111 %  
0,5 µg
6,667 %  
0,08 mg
5 %  
0,4 mg
Brysselkål 4,5 %  
36 retinolekvivalenter
0,157 %  
0,22 mg
0 %  
0 µg
113,333 %  
85 mg
0 %  
0 µg
9,778 %  
0,88 mg
50,88 %  
159 µg
11,5 %  
69 mg
0 %  
0 µg
14,286 %  
1,4 mg
5,25 %  
42 mg
11,818 %  
390 mg
7,302 %  
23 mg
4,375 %  
0,7 mg
6,429 %  
0,09 mg
2,222 %  
1 µg
11,667 %  
0,14 mg
6,25 %  
0,5 mg
Brytbönor 1,875 %  
15 retinolekvivalenter
0,0714 %  
0,1 mg
0 %  
0 µg
21,333 %  
16 mg
0 %  
0 µg
3,333 %  
0,3 mg
11,52 %  
36 µg
6,5 %  
39 mg
0,667 %  
1 µg
10,204 %  
1 mg
6 %  
48 mg
7,121 %  
235 mg
6,984 %  
22 mg
4,375 %  
0,7 mg
7,857 %  
0,11 mg
1,111 %  
0,5 µg
7,5 %  
0,09 mg
5 %  
0,4 mg
Gröna bönor frysta 4 %  
32 retinolekvivalenter
0,0643 %  
0,09 mg
0 %  
0 µg
18,667 %  
14 mg
0 %  
0 µg
1,889 %  
0,17 mg
22,08 %  
69 µg
7,667 %  
46 mg
0,667 %  
1 µg
9,082 %  
0,89 mg
9,5 %  
76 mg
9,091 %  
300 mg
7,619 %  
24 mg
3,125 %  
0,5 mg
8,571 %  
0,12 mg
0 %  
0 µg
5 %  
0,06 mg
4,625 %  
0,37 mg
Pumpa 10 %  
80 retinolekvivalenter
0,0286 %  
0,04 mg
0 %  
0 µg
12 %  
9 mg
0 %  
0 µg
11,111 %  
1 mg
7,04 %  
22 µg
7,333 %  
44 mg
8,163 %  
0,8 mg
2,625 %  
21 mg
10,303 %  
340 mg
3,81 %  
12 mg
3,75 %  
0,6 mg
7,857 %  
0,11 mg
0 %  
0 µg
4,167 %  
0,05 mg
1,25 %  
0,1 mg
Champinjoner skivade frysta 0,125 %  
1 retinolekvivalenter
0,129 %  
0,18 mg
0 %  
0 µg
13,333 %  
10 mg
0 %  
0 µg
1,111 %  
0,1 mg
3,84 %  
12 µg
12,5 %  
75 mg
3,061 %  
0,3 mg
1,5 %  
12 mg
8,182 %  
270 mg
3,81 %  
12 mg
34,375 %  
5,5 mg
22,857 %  
0,32 mg
4,444 %  
2 µg
7,5 %  
0,09 mg
6,25 %  
0,5 mg
Champinjoner stekta utan fett 0,125 %  
1 retinolekvivalenter
0,121 %  
0,17 mg
0 %  
0 µg
4 %  
3 mg
0 %  
0 µg
0 %  
0 mg
10,56 %  
33 µg
28,667 %  
172 mg
0 %  
0 µg
5,204 %  
0,51 mg
0,5 %  
4 mg
18,121 %  
598 mg
5,714 %  
18 mg
32,5 %  
5,2 mg
28,571 %  
0,4 mg
10,222 %  
4,6 µg
8,333 %  
0,1 mg
9,625 %  
0,77 mg
Champinjonsås 10,125 %  
81 retinolekvivalenter
0,05 %  
0,07 mg
12,5 %  
0,25 µg
1,333 %  
1 mg
13,8 %  
0,69 µg
16,111 %  
1,45 mg
3,52 %  
11 µg
20,833 %  
125 mg
23,333 %  
35 µg
2,755 %  
0,27 mg
10,125 %  
81 mg
8,667 %  
286 mg
5,079 %  
16 mg
11,875 %  
1,9 mg
12,857 %  
0,18 mg
6,444 %  
2,9 µg
5 %  
0,06 mg
7,375 %  
0,59 mg
Champinjoner konserv u lag 0 %  
0 retinolekvivalenter
0,0429 %  
0,06 mg
0 %  
0 µg
2,667 %  
2 mg
0 %  
0 µg
1,111 %  
0,1 mg
3,84 %  
12 µg
12,667 %  
76 mg
8,163 %  
0,8 mg
2,25 %  
18 mg
5,758 %  
190 mg
2,54 %  
8 mg
7,5 %  
1,2 mg
13,571 %  
0,19 mg
4,444 %  
2 µg
1,667 %  
0,02 mg
11,25 %  
0,9 mg
Champinjon 0,125 %  
1 retinolekvivalenter
0,129 %  
0,18 mg
0 %  
0 µg
6,667 %  
5 mg
0 %  
0 µg
0 %  
0 mg
9,92 %  
31 µg
18,667 %  
112 mg
0 %  
0 µg
3,367 %  
0,33 mg
0,375 %  
3 mg
11,788 %  
389 mg
3,81 %  
12 mg
21,25 %  
3,4 mg
28,571 %  
0,4 mg
6,667 %  
3 µg
7,5 %  
0,09 mg
6,25 %  
0,5 mg
Chilipeppar färsk 4,75 %  
38 retinolekvivalenter
0,2 %  
0,28 mg
0 %  
0 µg
320 %  
240 mg
0 %  
0 µg
32,222 %  
2,9 mg
7,36 %  
23 µg
7,667 %  
46 mg
12,245 %  
1,2 mg
2,25 %  
18 mg
10,303 %  
340 mg
7,937 %  
25 mg
6,25 %  
1 mg
6,429 %  
0,09 mg
1,111 %  
0,5 µg
7,5 %  
0,09 mg
3,75 %  
0,3 mg
Dadlar torkade 0,375 %  
3 retinolekvivalenter
0,136 %  
0,19 mg
0 %  
0 µg
0 %  
0 mg
0 %  
0 µg
2,778 %  
0,25 mg
4,16 %  
13 µg
6,667 %  
40 mg
1,333 %  
2 µg
13,265 %  
1,3 mg
4 %  
32 mg
19,697 %  
650 mg
11,111 %  
35 mg
13,75 %  
2,2 mg
7,143 %  
0,1 mg
6,667 %  
3 µg
7,5 %  
0,09 mg
3,75 %  
0,3 mg
Dill 46,875 %  
375 retinolekvivalenter
0,214 %  
0,3 mg
0 %  
0 µg
93,333 %  
70 mg
0 %  
0 µg
18,889 %  
1,7 mg
11,52 %  
36 µg
14,167 %  
85 mg
32,653 %  
3,2 mg
42,875 %  
343 mg
22,727 %  
750 mg
13,968 %  
44 mg
15 %  
2,4 mg
30,714 %  
0,43 mg
1,111 %  
0,5 µg
15,833 %  
0,19 mg
22,5 %  
1,8 mg
Gurka inlagd 1,875 %  
15 retinolekvivalenter
0,0286 %  
0,04 mg
0 %  
0 µg
0 %  
0 mg
0 %  
0 µg
2,222 %  
0,2 mg
2,56 %  
8 µg
3,833 %  
23 mg
2,041 %  
0,2 mg
2,125 %  
17 mg
3,909 %  
129 mg
3,492 %  
11 mg
1,25 %  
0,2 mg
6,429 %  
0,09 mg
0 %  
0 µg
3,333 %  
0,04 mg
2,5 %  
0,2 mg
Ättiksgurka u lag 1 %  
8 retinolekvivalenter
0 %  
0 mg
0 %  
0 µg
0 %  
0 mg
0 %  
0 µg
1,111 %  
0,1 mg
2,56 %  
8 µg
3,833 %  
23 mg
3,061 %  
0,3 mg
2,125 %  
17 mg
4,242 %  
140 mg
3,175 %  
10 mg
1,25 %  
0,2 mg
2,143 %  
0,03 mg
0 %  
0 µg
1,667 %  
0,02 mg
2,5 %  
0,2 mg
Frisésallat 12,875 %  
103 retinolekvivalenter
0,0143 %  
0,02 mg
0 %  
0 µg
9,333 %  
7 mg
0 %  
0 µg
1,111 %  
0,1 mg
45,44 %  
142 µg
4,667 %  
28 mg
4 %  
6 µg
8,163 %  
0,8 mg
6,5 %  
52 mg
9,545 %  
315 mg
4,762 %  
15 mg
2,5 %  
0,4 mg
5,714 %  
0,08 mg
2,222 %  
1 µg
6,667 %  
0,08 mg
10 %  
0,8 mg
Flundra 1,75 %  
14 retinolekvivalenter
0,121 %  
0,17 mg
60 %  
1,2 µg
0 %  
0 mg
16 %  
0,8 µg
11,111 %  
1 mg
3,52 %  
11 µg
28,667 %  
172 mg
13,333 %  
20 µg
3,061 %  
0,3 mg
5,125 %  
41 mg
10,303 %  
340 mg
10,159 %  
32 mg
25 %  
4 mg
15 %  
0,21 mg
53,333 %  
24 µg
18,333 %  
0,22 mg
6,25 %  
0,5 mg
Frisésallat 12,875 %  
103 retinolekvivalenter
0,0143 %  
0,02 mg
0 %  
0 µg
9,333 %  
7 mg
0 %  
0 µg
1,111 %  
0,1 mg
45,44 %  
142 µg
4,667 %  
28 mg
4 %  
6 µg
8,163 %  
0,8 mg
6,5 %  
52 mg
9,545 %  
315 mg
4,762 %  
15 mg
2,5 %  
0,4 mg
5,714 %  
0,08 mg
2,222 %  
1 µg
6,667 %  
0,08 mg
10 %  
0,8 mg
Fänkål 21,875 %  
175 retinolekvivalenter
0,0714 %  
0,1 mg
0 %  
0 µg
41,333 %  
31 mg
0 %  
0 µg
2,222 %  
0,2 mg
0,96 %  
3 µg
8,5 %  
51 mg
27,551 %  
2,7 mg
8 %  
64 mg
12 %  
396 mg
4,444 %  
14 mg
1,25 %  
0,2 mg
7,857 %  
0,11 mg
2,222 %  
1 µg
19,167 %  
0,23 mg
6,25 %  
0,5 mg
Fänkål kokt 25,125 %  
201 retinolekvivalenter
0,05 %  
0,07 mg
0 %  
0 µg
21,333 %  
16 mg
0 %  
0 µg
2,556 %  
0,23 mg
0,96 %  
3 µg
9,833 %  
59 mg
38 %  
57 µg
31,735 %  
3,11 mg
9,375 %  
75 mg
13,818 %  
456 mg
5,079 %  
16 mg
1,25 %  
0,2 mg
5,714 %  
0,08 mg
2,444 %  
1,1 µg
15,833 %  
0,19 mg
7,25 %  
0,58 mg
Lök gul 0 %  
0 retinolekvivalenter
0,114 %  
0,16 mg
0 %  
0 µg
10,667 %  
8 mg
0 %  
0 µg
0,556 %  
0,05 mg
6,4 %  
20 µg
5,5 %  
33 mg
0,667 %  
1 µg
2,143 %  
0,21 mg
3,875 %  
31 mg
5,758 %  
190 mg
3,492 %  
11 mg
1,25 %  
0,2 mg
0 %  
0 mg
0 %  
0 µg
3,333 %  
0,04 mg
1,375 %  
0,11 mg
Lök gul fryst 0,25 %  
2 retinolekvivalenter
0,0643 %  
0,09 mg
0 %  
0 µg
13,333 %  
10 mg
0 %  
0 µg
3,333 %  
0,3 mg
6,72 %  
21 µg
4,167 %  
25 mg
5,102 %  
0,5 mg
4,375 %  
35 mg
4,303 %  
142 mg
3,175 %  
10 mg
1,25 %  
0,2 mg
2,857 %  
0,04 mg
1,111 %  
0,5 µg
2,5 %  
0,03 mg
1,25 %  
0,1 mg
Färskpotatis kokt m salt 0,25 %  
2 retinolekvivalenter
0,0929 %  
0,13 mg
0 %  
0 µg
25,333 %  
19 mg
0 %  
0 µg
2,111 %  
0,19 mg
10,24 %  
32 µg
6,167 %  
37 mg
1,333 %  
2 µg
6,531 %  
0,64 mg
0,625 %  
5 mg
9,697 %  
320 mg
6,032 %  
19 mg
6,875 %  
1,1 mg
4,286 %  
0,06 mg
0 %  
0 µg
2,5 %  
0,03 mg
2,375 %  
0,19 mg
Färskpotatis rå 0,25 %  
2 retinolekvivalenter
0,1 %  
0,14 mg
0 %  
0 µg
28 %  
21 mg
0 %  
0 µg
0,889 %  
0,08 mg
9,6 %  
30 µg
5,833 %  
35 mg
0,667 %  
1 µg
5,918 %  
0,58 mg
0,625 %  
5 mg
10,152 %  
335 mg
6,349 %  
20 mg
7,5 %  
1,2 mg
5 %  
0,07 mg
0 %  
0 µg
3,333 %  
0,04 mg
2,25 %  
0,18 mg
Granatäpple 0,375 %  
3 retinolekvivalenter
0,0714 %  
0,1 mg
0 %  
0 µg
8 %  
6 mg
0 %  
0 µg
10,222 %  
0,92 mg
3,2 %  
10 µg
1,333 %  
8 mg
3,061 %  
0,3 mg
0,375 %  
3 mg
7,879 %  
260 mg
0,952 %  
3 mg
1,875 %  
0,3 mg
2,143 %  
0,03 mg
2,222 %  
1 µg
2,5 %  
0,03 mg
2,5 %  
0,2 mg
Mungbönsgroddar 0,125 %  
1 retinolekvivalenter
0,0643 %  
0,09 mg
0 %  
0 µg
17,333 %  
13 mg
0 %  
0 µg
2,222 %  
0,2 mg
19,52 %  
61 µg
9 %  
54 mg
9,184 %  
0,9 mg
1,625 %  
13 mg
4,515 %  
149 mg
6,667 %  
21 mg
4,375 %  
0,7 mg
8,571 %  
0,12 mg
2,222 %  
1 µg
6,667 %  
0,08 mg
5 %  
0,4 mg
Sojabönsgroddar 0,125 %  
1 retinolekvivalenter
0,129 %  
0,18 mg
0 %  
0 µg
20 %  
15 mg
0 %  
0 µg
2,222 %  
0,2 mg
55,04 %  
172 µg
27,333 %  
164 mg
21,429 %  
2,1 mg
8,375 %  
67 mg
14,667 %  
484 mg
22,857 %  
72 mg
6,875 %  
1,1 mg
8,571 %  
0,12 mg
2,222 %  
1 µg
28,333 %  
0,34 mg
15 %  
1,2 mg
Linsgroddar 0,375 %  
3 retinolekvivalenter
0,136 %  
0,19 mg
0 %  
0 µg
22,667 %  
17 mg
0 %  
0 µg
4,444 %  
0,4 mg
19,52 %  
61 µg
28,833 %  
173 mg
32,653 %  
3,2 mg
3,125 %  
25 mg
9,758 %  
322 mg
11,746 %  
37 mg
6,875 %  
1,1 mg
9,286 %  
0,13 mg
2,222 %  
1 µg
19,167 %  
0,23 mg
18,75 %  
1,5 mg
Alfalfagroddar 1 %  
8 retinolekvivalenter
0,0214 %  
0,03 mg
0 %  
0 µg
10,667 %  
8 mg
0 %  
0 µg
2,222 %  
0,2 mg
11,52 %  
36 µg
11,667 %  
70 mg
10,204 %  
1 mg
4 %  
32 mg
2,394 %  
79 mg
8,571 %  
27 mg
3,125 %  
0,5 mg
9,286 %  
0,13 mg
2,222 %  
1 µg
6,667 %  
0,08 mg
11,25 %  
0,9 mg
Gräslök 35,375 %  
283 retinolekvivalenter
0,157 %  
0,22 mg
0 %  
0 µg
54,667 %  
41 mg
0 %  
0 µg
17,778 %  
1,6 mg
20,48 %  
64 µg
8,5 %  
51 mg
13,265 %  
1,3 mg
9,625 %  
77 mg
6,515 %  
215 mg
5,397 %  
17 mg
3,75 %  
0,6 mg
14,286 %  
0,2 mg
1,111 %  
0,5 µg
5,833 %  
0,07 mg
5 %  
0,4 mg
Grönkål 55,75 %  
446 retinolekvivalenter
0,193 %  
0,27 mg
0 %  
0 µg
160 %  
120 mg
0 %  
0 µg
60 %  
5,4 mg
9,6 %  
30 µg
9,333 %  
56 mg
0,667 %  
1 µg
17,347 %  
1,7 mg
19,625 %  
157 mg
16,061 %  
530 mg
9,524 %  
30 mg
6,25 %  
1 mg
9,286 %  
0,13 mg
5,111 %  
2,3 µg
9,167 %  
0,11 mg
5 %  
0,4 mg
Lök gul 0 %  
0 retinolekvivalenter
0,114 %  
0,16 mg
0 %  
0 µg
10,667 %  
8 mg
0 %  
0 µg
0,556 %  
0,05 mg
6,4 %  
20 µg
5,5 %  
33 mg
0,667 %  
1 µg
2,143 %  
0,21 mg
3,875 %  
31 mg
5,758 %  
190 mg
3,492 %  
11 mg
1,25 %  
0,2 mg
0 %  
0 mg
0 %  
0 µg
3,333 %  
0,04 mg
1,375 %  
0,11 mg
Lök gul fryst 0,25 %  
2 retinolekvivalenter
0,0643 %  
0,09 mg
0 %  
0 µg
13,333 %  
10 mg
0 %  
0 µg
3,333 %  
0,3 mg
6,72 %  
21 µg
4,167 %  
25 mg
5,102 %  
0,5 mg
4,375 %  
35 mg
4,303 %  
142 mg
3,175 %  
10 mg
1,25 %  
0,2 mg
2,857 %  
0,04 mg
1,111 %  
0,5 µg
2,5 %  
0,03 mg
1,25 %  
0,1 mg
Gurka 1,25 %  
10 retinolekvivalenter
0,0357 %  
0,05 mg
0 %  
0 µg
13,333 %  
10 mg
0 %  
0 µg
1,667 %  
0,15 mg
3,2 %  
10 µg
4,167 %  
25 mg
0 %  
0 µg
2,755 %  
0,27 mg
2,125 %  
17 mg
4,848 %  
160 mg
3,175 %  
10 mg
1,25 %  
0,2 mg
0 %  
0 mg
0 %  
0 µg
1,667 %  
0,02 mg
2,125 %  
0,17 mg
Gurka färskinlagd 2,25 %  
18 retinolekvivalenter
0,0357 %  
0,05 mg
0 %  
0 µg
12 %  
9 mg
0 %  
0 µg
2 %  
0,18 mg
4,16 %  
13 µg
4 %  
24 mg
20 %  
30 µg
3,163 %  
0,31 mg
2,75 %  
22 mg
4,727 %  
156 mg
3,175 %  
10 mg
1,25 %  
0,2 mg
0,714 %  
0,01 mg
0 %  
0 µg
1,667 %  
0,02 mg
2,25 %  
0,18 mg
Gädda 0 %  
0 retinolekvivalenter
0,214 %  
0,3 mg
88,5 %  
1,77 µg
0 %  
0 mg
106,2 %  
5,31 µg
5,556 %  
0,5 mg
3,2 %  
10 µg
39,833 %  
239 mg
8 %  
12 µg
2,041 %  
0,2 mg
5,875 %  
47 mg
14,03 %  
463 mg
9,206 %  
29 mg
18,75 %  
3 mg
3,571 %  
0,05 mg
43,778 %  
19,7 µg
4,167 %  
0,05 mg
9,75 %  
0,78 mg
Gädda kokt 0 %  
0 retinolekvivalenter
0,214 %  
0,3 mg
84 %  
1,68 µg
0 %  
0 mg
112 %  
5,6 µg
5,889 %  
0,53 mg
2,24 %  
7 µg
42,167 %  
253 mg
39,333 %  
59 µg
2,245 %  
0,22 mg
6,375 %  
51 mg
14,788 %  
488 mg
9,841 %  
31 mg
20 %  
3,2 mg
3,571 %  
0,05 mg
46,222 %  
20,8 µg
4,167 %  
0,05 mg
10,375 %  
0,83 mg
Gös 0 %  
0 retinolekvivalenter
0,136 %  
0,19 mg
77,5 %  
1,55 µg
0 %  
0 mg
580 %  
29 µg
6 %  
0,54 mg
4,48 %  
14 µg
33,5 %  
201 mg
15,333 %  
23 µg
1,429 %  
0,14 mg
1,125 %  
9 mg
13,455 %  
444 mg
8,571 %  
27 mg
11,875 %  
1,9 mg
6,429 %  
0,09 mg
50,222 %  
22,6 µg
3,333 %  
0,04 mg
5 %  
0,4 mg
Hallon 0,125 %  
1 retinolekvivalenter
0,0643 %  
0,09 mg
0 %  
0 µg
36 %  
27 mg
0 %  
0 µg
15,556 %  
1,4 mg
14,72 %  
46 µg
4,667 %  
28 mg
0 %  
0 µg
11,224 %  
1,1 mg
3,375 %  
27 mg
4,545 %  
150 mg
7,937 %  
25 mg
3,125 %  
0,5 mg
3,571 %  
0,05 mg
0 %  
0 µg
2,5 %  
0,03 mg
3,75 %  
0,3 mg
Hallon sockrade frysta 0,375 %  
3 retinolekvivalenter
0,0214 %  
0,03 mg
0 %  
0 µg
21,333 %  
16 mg
0 %  
0 µg
14 %  
1,26 mg
8,32 %  
26 µg
2,833 %  
17 mg
6,122 %  
0,6 mg
1,875 %  
15 mg
3,455 %  
114 mg
4,127 %  
13 mg
1,25 %  
0,2 mg
2,857 %  
0,04 mg
0 %  
0 µg
1,667 %  
0,02 mg
2,5 %  
0,2 mg
Hallon frysta 0,125 %  
1 retinolekvivalenter
0,0214 %  
0,03 mg
0 %  
0 µg
33,333 %  
25 mg
0 %  
0 µg
15,556 %  
1,4 mg
8,32 %  
26 µg
5 %  
30 mg
10,204 %  
1 mg
2,5 %  
20 mg
6,061 %  
200 mg
7,937 %  
25 mg
3,125 %  
0,5 mg
3,571 %  
0,05 mg
0 %  
0 µg
1,667 %  
0,02 mg
3,75 %  
0,3 mg
Hargryta 3,375 %  
27 retinolekvivalenter
0,1 %  
0,14 mg
22 %  
0,44 µg
4 %  
3 mg
10,2 %  
0,51 µg
9 %  
0,81 mg
3,2 %  
10 µg
27,167 %  
163 mg
22,667 %  
34 µg
31,02 %  
3,04 mg
3,625 %  
29 mg
8,909 %  
294 mg
7,619 %  
24 mg
20 %  
3,2 mg
17,143 %  
0,24 mg
15,333 %  
6,9 µg
12,5 %  
0,15 mg
9,875 %  
0,79 mg
Harkött hare 0,625 %  
5 retinolekvivalenter
0,214 %  
0,3 mg
50 %  
1 µg
0 %  
0 mg
7,4 %  
0,37 µg
1,111 %  
0,1 mg
1,6 %  
5 µg
36,667 %  
220 mg
42,857 %  
4,2 mg
2,5 %  
20 mg
9,697 %  
320 mg
8,254 %  
26 mg
27,5 %  
4,4 mg
35,714 %  
0,5 mg
22,222 %  
10 µg
23,333 %  
0,28 mg
12,5 %  
1 mg
Harstek hare 0,75 %  
6 retinolekvivalenter
0,214 %  
0,3 mg
50 %  
1 µg
0 %  
0 mg
9,2 %  
0,46 µg
1,333 %  
0,12 mg
1,6 %  
5 µg
45,667 %  
274 mg
8 %  
12 µg
53,469 %  
5,24 mg
3,125 %  
25 mg
12,091 %  
399 mg
10,476 %  
33 mg
34,375 %  
5,5 mg
35,714 %  
0,5 mg
27,778 %  
12,5 µg
20 %  
0,24 mg
15,625 %  
1,25 mg
Brytbönor 1,875 %  
15 retinolekvivalenter
0,0714 %  
0,1 mg
0 %  
0 µg
21,333 %  
16 mg
0 %  
0 µg
3,333 %  
0,3 mg
11,52 %  
36 µg
6,5 %  
39 mg
0,667 %  
1 µg
10,204 %  
1 mg
6 %  
48 mg
7,121 %  
235 mg
6,984 %  
22 mg
4,375 %  
0,7 mg
7,857 %  
0,11 mg
1,111 %  
0,5 µg
7,5 %  
0,09 mg
5 %  
0,4 mg


Från http://säsongsmat.nu
Tillbaka till toppen