Säsongsmat
¤J
¤F
¤M
¤A
¤M
¤J
¤J
¤A
¤S
¤O
¤N
¤D
Nyuppdragen persiljerot
Nyuppdragen persiljerot
Persiljerot
Kategorier:
Kan ersättas med:
Rotselleri
Recept med persiljerot:
Visa alla (2)
På andra språk:
Språk Namn
Holländska Wortelpeterselie
Engelska Hamburg root parsley
Tyska Wurzelpetersilie
Persiljerot
Ämne Mängd
Vitamin A 0,3750,375 % av RDI
3 retinolekvivalenter
Vitamin B6 0,164285714220,164 % av RDI
0,23 mg
Vitamin B12 00 % av RDI
0 µg
Vitamin C 54,666665354,667 % av RDI
41 mg
Vitamin D 00 % av RDI
0 µg
Vitamin E 18,888888888718,889 % av RDI
1,7 mg
Folat 57,657,6 % av RDI
180 µg
Fosfor 12,83333335912,833 % av RDI
77 mg
Jod
Järn 12,244897959612,245 % av RDI
1,2 mg
Kalcium 6,8756,875 % av RDI
55 mg
Kalium 17,0303028617,03 % av RDI
562 mg
Magnesium 11,42857141211,429 % av RDI
36 mg
Niacin 12,512,5 % av RDI
2 mg
Riboflavin 5,714285714325,714 % av RDI
0,08 mg
Selen 0,22222222220,222 % av RDI
0,1 µg
Tiamin 8,33333333338,333 % av RDI
0,1 mg
Zink 6,256,25 % av RDI
0,5 mg

Persiljerot är roten på rotpersilja, en variant av den vanliga bladpersiljan. Även rotpersiljans blad går dock utmärkt att använda precis som bladpersilja.

Persiljeroten påminner till utseendet om palsternacka, med där palsternackan är rundad högst upp vid blasten är persiljeroten tvärt avhuggen.

Länkar




Från http://säsongsmat.nu
Tillbaka till toppen