Säsongsmat
¤J
¤F
¤M
¤A
¤M
¤J
¤J
¤A
¤S
¤O
¤N
¤D


Puré eller mos på persiljerot är ett lite lyxigare alternativ till potatismos. Det är lättast att lyckas om man blandat potatis och persiljerot. Tar du bara persiljerot går det ofta åt mindre mängder.

Ingredienser

För 4 personer


  1. Skala och koka persiljeroten.
  2. Skala och lägg i potatisarna efter att persiljeroten redan kokat 5 – 10 minuter.
  3. Koka till potatis och persiljerot är mjuka.
  4. Värm en kopp mjölk i mikrovågsugn eller kastrull-
  5. Slå av vattnet, och mosa ihop smör, potatis och persiljerot tillsammans lite i taget av mjölken.
  6. Smaksätt med lite vitpeppar och salt.



Senast uppdaterad 2013-07-17 10:01

Från http://säsongsmat.nu
Tillbaka till toppen