Säsongsmat
¤J
¤F
¤M
¤A
¤M
¤J
¤J
¤A
¤S
¤O
¤N
¤D
Kålrot
Kålrot
Kålrot
Kategorier:
Recept med kålrot:
Visa alla (2)
På andra språk:
Språk Namn
Finska Lanttu
Engelska Swede
Norska Kålrabi
Engelska Rutabaga
Norska Kålrot
Danska Kålroe
Kålrot
Ämne Mängd
Vitamin A 00 % av RDI
0 retinolekvivalenter
Vitamin B6 0,121428571380,121 % av RDI
0,17 mg
Vitamin B12 00 % av RDI
0 µg
Vitamin C 47,999998848 % av RDI
36 mg
Vitamin D 00 % av RDI
0 µg
Vitamin E 00 % av RDI
0 mg
Folat 28,828,8 % av RDI
90 µg
Fosfor 5,8333333455,833 % av RDI
35 mg
Jod 0,6666666670,667 % av RDI
1 µg
Järn 2,244897959262,245 % av RDI
0,22 mg
Kalcium 3,8753,875 % av RDI
31 mg
Kalium 6,636363576,636 % av RDI
219 mg
Magnesium 4,4444444384,444 % av RDI
14 mg
Niacin 6,256,25 % av RDI
1 mg
Riboflavin 2,142857142872,143 % av RDI
0,03 mg
Selen 00 % av RDI
0 µg
Tiamin 4,166666666654,167 % av RDI
0,05 mg
Zink 3,753,75 % av RDI
0,3 mg

Kålrot är en kålväxt, ursprungligen en korsning mellan kål och majrova, vars rot äts som rotfrukt. Små, tidigt skördade kålrötter kan ätas råa.

Hållbarhet

Kålrot kan förvaras länge, ett halvår om man håller den i kyla, och finns därför att få tag i året om.

Näringsvärde

Kålroten är näringsrik, och innehåller bland annat mycket C-vitamin (36 mg per 100 gram rå kålrot[1]).

Länkar


  1. Livsmedelsverkets databas, läst den 17 mars 2011


Från http://säsongsmat.nu
Tillbaka till toppen