¤J
¤F
¤M
¤A
¤M
¤J
¤J
¤A
¤S
¤O
¤N
¤D
Kålrot
Kategorier:
Recept med kålrot:
På andra språk:
Kålrot
Ämne |
Mängd
|
Vitamin A |
00 % av RDI 0 retinolekvivalenter
|
Vitamin B6 |
0,121428571380,121 % av RDI 0,17 mg
|
Vitamin B12 |
00 % av RDI 0 µg
|
Vitamin C |
47,999998848 % av RDI 36 mg
|
Vitamin D |
00 % av RDI 0 µg
|
Vitamin E |
00 % av RDI 0 mg
|
Folat |
28,828,8 % av RDI 90 µg
|
Fosfor |
5,8333333455,833 % av RDI 35 mg
|
Jod |
0,6666666670,667 % av RDI 1 µg
|
Järn |
2,244897959262,245 % av RDI 0,22 mg
|
Kalcium |
3,8753,875 % av RDI 31 mg
|
Kalium |
6,636363576,636 % av RDI 219 mg
|
Magnesium |
4,4444444384,444 % av RDI 14 mg
|
Niacin |
6,256,25 % av RDI 1 mg
|
Riboflavin |
2,142857142872,143 % av RDI 0,03 mg
|
Selen |
00 % av RDI 0 µg
|
Tiamin |
4,166666666654,167 % av RDI 0,05 mg
|
Zink |
3,753,75 % av RDI 0,3 mg
|
Kålrot är en kålväxt, ursprungligen en korsning mellan kål och majrova, vars rot äts som rotfrukt. Små, tidigt skördade kålrötter kan ätas råa.
Hållbarhet
Kålrot kan förvaras länge, ett halvår om man håller den i kyla, och finns därför att få tag i året om.
Näringsvärde
Kålroten är näringsrik, och innehåller bland annat mycket C-vitamin (36 mg per 100 gram rå kålrot[1]).
Länkar
- ↑ Livsmedelsverkets databas, läst den 17 mars 2011