Säsongsmat
¤J
¤F
¤M
¤A
¤M
¤J
¤J
¤A
¤S
¤O
¤N
¤D
Rotmos med korv.
Rotmos med korv.


Rotmos är ett vansinnigt underskattat tillbehör, till exempelvis korvrätter. Använd en mjölig vinterpotatis.

Ingredienser

För 4 personer


  1. Skala kålroten, morötterna och potatisarna. Dela kålroten och moroten i mindre bitar.
  2. Koka först kålrotsbitarna i buljongen (och gärna tillsammans med några hela vitpepparkorn) i cirka 10 minuter, och lägg sedan i potatis och och morot och koka i ytterligare cirka femton minuter, tills alla bitar är genommjuka.
  3. Häll av buljongen (men spara lite vid sidan av).
  4. Lägg i en klick smör, och mosa rotsakerna med stöt eller elvisp. Späd under tiden med kokspad, tills moset har en bra konsistens.



Senast uppdaterad 2013-02-28 17:12

Från http://säsongsmat.nu
Tillbaka till toppen