Säsongsmat
¤J
¤F
¤M
¤A
¤M
¤J
¤J
¤A
¤S
¤O
¤N
¤D


Det här receptet kommer från Kokkonsten av  (1896).

Ingredienser

För 4 personer


Det här receptet kommer från Kokkonsten av  (1896).

Skär grönsakerna och champinjonerna i fina strimlor, och förväll dem i 7-8 minuter. Låt avrinna. Fräs löken i smör, och tillsätt rötter och champinjoner. Fräs, salta och ta bort från pannan.

Ta bort skinnet på de rensade fiskarna, och skär dem tvärs över i tre stycken. Lägg dem i en platt kastrull, salta och lägg på de finskurna grönsakerna. Häll på vitt vin, så att fisken skyls, och låt koka i 10 minuter på god värme. Avred spadet med sammanknådat smör och mjöl i små bitar. Låt koka ytterligare fem till sex minuter på svagare värme. Lägg upp fisken och ordna på fat, garnera med grönsaker och sås, och överstrå med stekt persilja.



Senast uppdaterad 2013-09-27 07:10

Från http://säsongsmat.nu
Tillbaka till toppen