Säsongsmat
¤J
¤F
¤M
¤A
¤M
¤J
¤J
¤A
¤S
¤O
¤N
¤D
Ur Hagdahls ”Kokkonsten”
Ur Hagdahls ”Kokkonsten”


Ingredienser


Fjälla fisken och klipp av fenorna. Urtag fisken vid gälarna. Förväll ostronen med 25 cl vitt in, och skölj och putsa dem. Sila dess spad.

Skär fisken i stycken, som jämte huvudena läggs i en låg kastrull, belagd med persilja, tillsätts med vitt vin och ostronspadet. Lägg på en näve champinjoner och lite smör, som delats i mindre bitar. Slut tätt, och låt koka (utan att salta) i 10 minuter, tills spadet kokts hop till hälften. Fisken är då färdig. Ta upp styckena och lägg upp på varmt fat.

Koka återigen ihop spadet, sila i en annan kastrull, och tillsätt ostronen. Avred med de uppvispade äggulorna och ett stycke smör jämte citronsaften. Häll sedan såsen över fisken.

Det här receptet kommer från Kokkonsten av  (1896).



Senast uppdaterad 2012-04-13 09:20

Från http://säsongsmat.nu
Tillbaka till toppen