Säsongsmat:Kokkonsten
Kokkonsten av Charles Emil Hagdahl är en klassisk svensk kokbok. Eftersom det gått mer än 70 år sedan upphovsmannens död är boken inte längre upphovsrättsskyddad, och guldkorn ur den kan med fördel föras in på Säsongsmat.
Boken finns i nyutgåva med ISBN 9789172036185. Innehållsförteckningen finns på svenska Wikisource. Om du flyttar över recept därifrån till Säsongsmat mer eller mindre obearbetade så lägg till mallen {{Hagdahl}}
högst upp i artikeln. Vill du ha hjälp att konvertera gamla mått? Skriv in originalbeteckningarna först (t.ex. ”skålpund”) och för sedan musen över beteckningen i den färdiga artikeln, så får du det konverterat.
I brist på bättre illustration till receptet kan du alltid använda omslaget på boken: Hagdahl,_Kokkonsten,_omslag.jpg
, eller titelsidan: Hagdahl,_Kokkonsten,_sida_5.jpg
Recept från Kokkonsten på Säsongsmat.nu
Recept | Kategori | Tillagningstid | Säsong |
---|---|---|---|
Abborre med vin | Varmrätter | 1160
¤J
¤F
¤M
¤A
¤M
¤J
¤J
¤A
¤S
¤O
¤N
¤D | |
Gös à la Danzig | Varmrätter | 0
¤J
¤F
¤M
¤A
¤M
¤J
¤J
¤A
¤S
¤O
¤N
¤D | |
Hagdahls svartsoppa | Soppor | 1,5 à 2 timmar | 0
¤J
¤F
¤M
¤A
¤M
¤J
¤J
¤A
¤S
¤O
¤N
¤D |
Havstunga kokt i vin | Varmrätter | 438
¤J
¤F
¤M
¤A
¤M
¤J
¤J
¤A
¤S
¤O
¤N
¤D | |
Hummerkotlett | Varmrätter | 1010
¤J
¤F
¤M
¤A
¤M
¤J
¤J
¤A
¤S
¤O
¤N
¤D | |
Ingefärsdrickav | Drycker | 5-7 dagar | 0
¤J
¤F
¤M
¤A
¤M
¤J
¤J
¤A
¤S
¤O
¤N
¤D |
Kastanjekroketter | Förrätter och smårätter | 103
¤J
¤F
¤M
¤A
¤M
¤J
¤J
¤A
¤S
¤O
¤N
¤D | |
Kokt gös | Varmrätter | 45 minuter | 473
¤J
¤F
¤M
¤A
¤M
¤J
¤J
¤A
¤S
¤O
¤N
¤D |
Kokt lammbringa med kapris | Varmrätter | 2 timmar | 0
¤J
¤F
¤M
¤A
¤M
¤J
¤J
¤A
¤S
¤O
¤N
¤D |
Kokt lökvvegan | Förrätter och smårätter | 0
¤J
¤F
¤M
¤A
¤M
¤J
¤J
¤A
¤S
¤O
¤N
¤D | |
Kokta rädisorvveganⓁ | Förrätter och smårätter | 20 minuter | 693
¤J
¤F
¤M
¤A
¤M
¤J
¤J
¤A
¤S
¤O
¤N
¤D |
Kokta svartröttervⓁ | Förrätter och smårätter | 45 minuter | 1150
¤J
¤F
¤M
¤A
¤M
¤J
¤J
¤A
¤S
¤O
¤N
¤D |
Köttglass | Recept | 0
¤J
¤F
¤M
¤A
¤M
¤J
¤J
¤A
¤S
¤O
¤N
¤D | |
Ostronfärs | Recept | 0
¤J
¤F
¤M
¤A
¤M
¤J
¤J
¤A
¤S
¤O
¤N
¤D | |
Quenell av oxkött | Förrätter och smårätter | 0
¤J
¤F
¤M
¤A
¤M
¤J
¤J
¤A
¤S
¤O
¤N
¤D | |
Schweizisk leverkorv | Varmrätter | 0
¤J
¤F
¤M
¤A
¤M
¤J
¤J
¤A
¤S
¤O
¤N
¤D | |
Sillbullar | Varmrätter | 1720
¤J
¤F
¤M
¤A
¤M
¤J
¤J
¤A
¤S
¤O
¤N
¤D | |
Stekt and | Varmrätter | 30 minuter | 668
¤J
¤F
¤M
¤A
¤M
¤J
¤J
¤A
¤S
¤O
¤N
¤D |
Stekt persiljavvegan | Förrätter och smårätter | 923
¤J
¤F
¤M
¤A
¤M
¤J
¤J
¤A
¤S
¤O
¤N
¤D | |
Stuvad portlakv | Förrätter och smårätter | 0
¤J
¤F
¤M
¤A
¤M
¤J
¤J
¤A
¤S
¤O
¤N
¤D | |
Stuvade morötterv | Förrätter och smårätter | 30 minuter | 923
¤J
¤F
¤M
¤A
¤M
¤J
¤J
¤A
¤S
¤O
¤N
¤D |
Surkålvvegan | Inläggningar | 368
¤J
¤F
¤M
¤A
¤M
¤J
¤J
¤A
¤S
¤O
¤N
¤D | |
Äppelsnöv | Deserter | 1074
¤J
¤F
¤M
¤A
¤M
¤J
¤J
¤A
¤S
¤O
¤N
¤D |