Säsongsmat
¤J
¤F
¤M
¤A
¤M
¤J
¤J
¤A
¤S
¤O
¤N
¤D
Borsjtj med smetana och persilja.
Borsjtj med smetana och persilja.


Borsjtj är en höst- och vinterklassiker som egentligen kanske är som allra bäst på sensommaren, när det finns färsk vitkål och späda rotgrönsaker.

Ingredienser

För 4 portioner

Total tidsåtgång: en timme, typ


Skala rödbetor, lök och morot. Skär alla grönsakerna, utom en av rödbetorna, i fina strimlor. Smält fettet i en gryta och fräs de strimlade grönsakerna ett par minuter. Tillsätt buljong, peppar, lagerblad och ev salt. Koka tillsammans under lock på svag värme i ca 30 min. Råriv den sista rödbetan direkt ner i soppan när cirka 5 min återstår av koktiden. Därigenom blir soppan vackert mörkröd.

Smaksätt till sist med vinäger. Klipp gärna persilja över. Servera soppan med kall gräddfil (eller smetana), en klick i varje tallrik. Dessutom grovt bröd!



Senast uppdaterad 2013-06-16 07:08

Från http://säsongsmat.nu
Tillbaka till toppen