Recept:Kantarell- och linssoppa
Kantarell- och linssoppa
Kategorier:
Fler recept med:
Piffa upp den vanliga linssoppan med trattkantareller!
Ingredienser
För 4 personer
- 50 gram0,667 dlgröna linser
- 250 g färska trattkantareller
- 1180 gramskivad purjolök
2 dl
1 purjolökar
- 2 msk27 gramolja
0,3 dl
6 tsk
- 1 liter1,667 tärningargrönsaksbuljong
- 1 tsk torkad körvel
- 1 tsk torkad oregano
- 1 krm muskotnöt
- 2 msk0,3 dlvetemjöl
18 gram
- 2 dl soja- eller havregrädde
- salt
- peppar
Koka linserna ca 15 minuter och häll sedan av vattnet. Om kantarellerna är stora, dela dem i mindre bitar. Fräs dem och purjolöken i olja några minuter. Tillsätt buljongen och kryddorna och låt sjuda i ca 10 minuter. Rör ut vetemjölet i lite vatten eller grädde och vispa försiktigt ned detta i buljongen. Tillsätt grädde eller sour supreme samt linserna. Smaka av med salt och peppar. Låt soppan sjuda någon minut innan du garnerar med persilja och serverar den.
Senast uppdaterad 2013-07-17 08:27