Säsongsmat
¤J
¤F
¤M
¤A
¤M
¤J
¤J
¤A
¤S
¤O
¤N
¤D


Väldigt gott med mycket enkla medel.

Ingredienser

För 4 personer


  1. Skala först räkorna och lägg skal och huvuden i en kastrull, och stoppa de skalade räkorna i kylskåpet så länge
  2. Slå på vatten så att det knappt täcker räkorna och koka upp.
  3. Skölj och skala moroten. Lägg morotsskalet, en bit av moroten, eventuell blast och andra grönsaksrester du råkar ha till hands tillsamans med räkskalen i kastrullen.
  4. Låt räkorna koka i 15 minuter (inte mer, då börjar det smaka illa!).
  5. Sila bort skal och grönsaker och häll buljongen i en traktörpanna eller liknande. Låt den stå och koka på medelhög värme så att den reduceras till bara någon deciliter.
  6. Hacka lökenoch värm den försiktigt i smöret så att den blir mjuk men inte brynd.
  7. Strö mjölet över fettet. Rör och och häll samtidigt sakta på vinet och den reducerade buljongen. Låt koka upp.
  8. Koka upp pastavattnet och koka pastan.
  9. Vispa ner crème fraîchen i såsen, och smaka av med salt och peppar.
  10. Lägg sist i räkorna och lår dem bli genomvarma men inte koka.

Servera genast, gärna på varma tallrikar, och med lite parmesan eller liknande till!



Senast uppdaterad 2012-11-21 15:30

Från http://säsongsmat.nu
Tillbaka till toppen