Recept:Bandpasta med räksås
Bandpasta med räksås
Kategorier:
Fler recept med:
Väldigt gott med mycket enkla medel.
Ingredienser
För 4 personer
- 2 hg färska räkor
- 0,5 dl crème fraîche
- 1 dl vitt vin
- 190 gramschalottenlök
1,6 deciliter
- bandspagetti
- 165 grammorot
1 morötter
- 1 msk14,25 gramsmör
- 1 msk0,15 dlmjöl
7,95 gram
- salt
- peppar
- ev parmesan
- Skala först räkorna och lägg skal och huvuden i en kastrull, och stoppa de skalade räkorna i kylskåpet så länge
- Slå på vatten så att det knappt täcker räkorna och koka upp.
- Skölj och skala moroten. Lägg morotsskalet, en bit av moroten, eventuell blast och andra grönsaksrester du råkar ha till hands tillsamans med räkskalen i kastrullen.
- Låt räkorna koka i 15 minuter (inte mer, då börjar det smaka illa!).
- Sila bort skal och grönsaker och häll buljongen i en traktörpanna eller liknande. Låt den stå och koka på medelhög värme så att den reduceras till bara någon deciliter.
- Hacka lökenoch värm den försiktigt i smöret så att den blir mjuk men inte brynd.
- Strö mjölet över fettet. Rör och och häll samtidigt sakta på vinet och den reducerade buljongen. Låt koka upp.
- Koka upp pastavattnet och koka pastan.
- Vispa ner crème fraîchen i såsen, och smaka av med salt och peppar.
- Lägg sist i räkorna och lår dem bli genomvarma men inte koka.
Servera genast, gärna på varma tallrikar, och med lite parmesan eller liknande till!
Senast uppdaterad 2012-11-21 15:30