Recept:Aloo Palak
Aloo Palak
Kategorier:
Fler recept med:
Allo Palak är en ursprungligen sydasiatisk gryta med potatis och spenat. Här i den sydafrikanske kocken Deena Naidoos tappning.
Ingredienser
För 4 personer
- 300 gram spenat
- 300 gram0,3 kgskalad och tärnad potatis
3 potatisar
- 50 ml smält eller flytande margarin
- 10 ml0,676 klyftorhackad vitlök
4,058 gram
- 5 ml tunnt skivad ingefära
- 190 gramstor gul lök
1,6 deciliter
- 1 finhackad grön chili
- ½ tsk gurkmeja
- ½ tsk garam masala
- ½ tsk svartsenapsfrön
- ½ tsk spiskummin
- ½ tsk malda korianderfrön
- salt
- 2,5 dl grädde
- Koka potatistärningarna i gurkmeja och saltat vatten tills de är nästan mjukkokta.
- Slå av vattnet av potatisen och ställ den åt sidan.
- Hetta upp matfettet i en stekpanna.
- Lägg i svartsenapfrön, lök, ingefära, vitlök, chili och spiskummin.
- Bryn kryddorna i omkring tre minuter, tills löken är genomskinlig men inte stekt.
- Lägg i potatisen och resten av kryddorna (garam masala och koriander).
- Slå eventuellt på lite vatten.
- Låt sjuda några minuter, så att potatisen hinner dra åt sig av alla krydddor.
- Slå på grädden och lägg i spenaten.
- Låt spenatbladen mjukna, och liksom smälta ner i grytan.
- Smaka av med salt
Senast uppdaterad 2013-10-31 07:23