Säsongsmat
¤J
¤F
¤M
¤A
¤M
¤J
¤J
¤A
¤S
¤O
¤N
¤D
Ur Hagdahls Kokkonsten.
Ur Hagdahls Kokkonsten.


Ingredienser

För 10 personer


Ta köttet från humrarna och stöt i en mortel med en del av dess rom, 2 väl vispade äggulor, 1 vita, en matsked ansjovisessens och kryddorna. Blanda detta väl och kavla med lite mjöl ut till en tjock kaka, som skärs i kotletter, och doppas i vispat ägg, samt beströs med rivet bröd. Stek dem ljusbruna i smör.

Gör en sås på 10 cl smält smör, en matsked ansjovisessens och resten av hummerns rom. Lägg kotletterna i krans på ett fat, och häll såsen i mitten. Servera.

Det här receptet kommer från Kokkonsten av  (1896).



Senast uppdaterad 2013-07-15 20:26

Från http://säsongsmat.nu
Tillbaka till toppen