Recept:Hummerkotlett
Hummerkotlett
Kategorier:
Fler recept med:
Ingredienser
För 10 personer
- 3 humrar
- 3 ägg
- 2 msk ansjovisessens
- smör
- rivet bröd
- muskotblomma
- socker
- peppar
- salt
- mjöl
Ta köttet från humrarna och stöt i en mortel med en del av dess rom, 2 väl vispade äggulor, 1 vita, en matsked ansjovisessens och kryddorna. Blanda detta väl och kavla med lite mjöl ut till en tjock kaka, som skärs i kotletter, och doppas i vispat ägg, samt beströs med rivet bröd. Stek dem ljusbruna i smör.
Gör en sås på 10 cl smält smör, en matsked ansjovisessens och resten av hummerns rom. Lägg kotletterna i krans på ett fat, och häll såsen i mitten. Servera.
- Det här receptet kommer från Kokkonsten av Charles Emil Hagdahl (1896).
Senast uppdaterad 2013-07-15 20:26