Recept:Ingefärsdricka
¤J
¤F
¤M
¤A
¤M
¤J
¤J
¤A
¤S
¤O
¤N
¤D
![Ur Hagdahls Kokkonsten.](https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/0/09/Hagdahl%2C_Kokkonsten%2C_sida_5.jpg/230px-Hagdahl%2C_Kokkonsten%2C_sida_5.jpg)
Ur Hagdahls Kokkonsten.
Ingefärsdricka
Kategorier:
Fler recept med:
Ingredienser
- 750 gram8,824 dlsocker
58,824 msk
176,471 tsk
- 30 gram ingefära
- 55 gram cremor tartari
- 1 citron
- 8 liter kokande vatten
- 10 cl jäst
Total tidsåtgång: 5-7 dagar
Lägg sockret och kryddorna i en behållare, och slå över det kokande vattnet. Rör om, täck väl, och ställ i ett svalt rum i 24 timmar. Öppna sedan behållaren, och tillsätt jästen. Rör om väl, och låt stå 24 timmar till. Det kan nu buteljeras och hartsas, och serveras efter tre dagar.
- Det här receptet kommer från Kokkonsten av Charles Emil Hagdahl (1896).
Senast uppdaterad 2012-03-23 13:05