Säsongsmat
¤J
¤F
¤M
¤A
¤M
¤J
¤J
¤A
¤S
¤O
¤N
¤D


Ingredienser

För 4 personer


Rosta, skala och klyv kastanjerna. Stöt hälften av dem med 60 gram smör, pressa genom hårsikt, och låt koka tillsammans med grädde, socker, salt och ytterligare 40 gram smör, rör i två minuter. Blanda sedan i 6 äggulor, och låt koka ytterligare en minut. Då ska det vara en tjock, men inte fast, massa, som slås upp på en plåt och bredes ut samt låts svalna.

Forma sedan små, runda kroketter, med en kastanjehalva inlagd i var och en av dem. Rulla sedan i fint rivet bröd. Vispa tre hela ägg med lite salt, och doppa kroketterna i detta. Låt dem rinna av, och rulla dem i rivet bröd igen, och lägg dem i kokande flottyr och ta upp dem med skumsked när de har fått en vackert ljusbrun färg. Låt avrinna på dubbel servett, lägg upp dem i pyramid, sockra och servera mycket varma.

Det här receptet kommer från Kokkonsten av  (1896).



Senast uppdaterad 2012-04-23 20:59

Från http://säsongsmat.nu
Tillbaka till toppen