Recept:Schweizisk leverkorv
¤J
¤F
¤M
¤A
¤M
¤J
¤J
¤A
¤S
¤O
¤N
¤D
Ingredienser
- 0,5 kg vetebröd
- 125 gram2,083 dlrussin
- 125 gram korinter
- salt
- peppar
- nejlikor
- lök
- buljong
- svintarmar
Förväll och finhacka levern, och blanda med vetebrödet, som uppkramats i kokt mjölk. Förväll russin och korinter var för sig, stöt kryddorna, hacka löken fint och fräs den i smör, och blanda alt detta med levern. Späd med något buljong till en sammanhängande massa, som fylls i små, väl beredda svintarmar, och som kokas sakta i en kvart. Servera enbart kokta, eller stek dem även.
- Det här receptet kommer från Kokkonsten av Charles Emil Hagdahl (1896).
Senast uppdaterad 2012-04-23 20:56