Recept:Stuvade morötter
Stuvade morötter
Kategorier:
Fler recept med:
Ingredienser
För 4 personer
- 850 gram13,077 moröttermorötter
- 40 gram2,807 msksmör
- 8 gram0,427 msksalt
1,28 tsk
- 8 gram0,0941 dlsocker
0,627 msk
1,882 tsk
- 0,5 msk persilja
- 228 gramäggulor
2 äggulor
2 msk
- 5 cl grädde
Total tidsåtgång: 30 minuter
Skala, skölj och skiva morötterna. Koka dem sakta i slutet kärl med hälften av smöret, 15 cl vatten och kryddorna. Skaka ofta under kokningen. När de är färdigkokta avreds de med grädden, äggulorna, den hackade persiljan och sen resten av smöret, men utan att låta det koka mer. Servera.
Istället för vatten kan buljong med lite vitt vin användas. Uteslut då ägg och grädde, men gör avredningen med smör och mjöl.
- Det här receptet kommer från Kokkonsten av Charles Emil Hagdahl (1896).
Senast uppdaterad 2012-04-23 20:22