Recept:Kokt lök
Kokt lök
Kategorier:
Fler recept med:
inga säsongsråvaror i detta recept
Ingredienser
För 4 personer
- 20 syltlökar
- 4 gram0,213 msksalt
0,64 tsk
- 4 gram0,0471 dlsocker
0,314 msk
0,941 tsk
- 65 cl vatten
Skär av lite av löken ovan och nedan, och förväll dem i tio minuter i kokande vatten. Lägg dem sedan i kallt vatten, och låt därefter avrinna. Ta bort det yttre och det inre skalet. Koka sedan lökarna sakta mjuka med 65 cl vatten och kryddorna, och låt dem därefter avrinna mycket väl. Om de skall användas i en maträtt, tillsätt de kokta lökarna fem minuter innan rätten är klar.
Den vita syltlöken är mildare i smaken och ser bättre ut än andra löksorter, men vilken lök som helst kan användas till denna rätt.
- Det här receptet kommer från Kokkonsten av Charles Emil Hagdahl (1896).
Senast uppdaterad 2013-07-17 09:43