Recept:Abborre med vin
Ingredienser
För 10 personer
- 2 kg abborre
- 80 gram5,614 msksmör
- 0,5 msk0,075 dlmjöl
3,975 gram
- 25 cl vin
- 25 cl0,25 literbuljong
0,417 tärningar
- 570 gramäggulor
5 äggulor
5 msk
- grädde
- vitpeppar
- socker
- salt
Fräs smör och mjöl i en kastrull, och tillsätt vin, buljong och kryddor. När såsen kokar läggs abborrarna, väl rensade och sköljda i, och de får koka i en sluten kastrull, som skakas lite emellanåt. När abborrarna är färdiga och upplagda avreds såsen med äggulorna och lite grädde. Vispa såsen väl, och se till att den inte kokar. Smaka av och sila het över fisken, som genast serveras.
- Det här receptet kommer från Kokkonsten av Charles Emil Hagdahl (1896).
Senast uppdaterad 2013-07-16 15:45