Säsongsmat
¤J
¤F
¤M
¤A
¤M
¤J
¤J
¤A
¤S
¤O
¤N
¤D


Den här soppan passar perfekt i början av sommaren, när potatis, morötter och lök är färska och späda. Använd gärna färska sockerärter i stället för de frysta gröna som anges här nedan.

Ingredienser

För 4 personer

Total tidsåtgång: 30 minuter | Arbetstid: 15 minuter


  1. Skrubba potatisen ren och tärna den
  2. Skala och skiva moroten
  3. Skär löken i klyftor
  4. Bryt blomkålen i munsbitar
  5. Lägg potatis, morot, lök och blomkål i en gryta tillsammans.
  6. Slå över vatten så att det precis täcker grönsakerna. Salta lätt och låt koka upp.
  7. Koka grönsakerna mjuka i omkring 10 minuter
  8. Hacka och häll i persiljan, och lägg i ärtorna och låt dem koka med ytterligare en minut.
  9. Vispa ut mjölet i mjölken
  10. Rör ner mjölken i soppan och låt koka upp.
  11. Dela ägget och rör till sist ner äggulan i soppan



Senast uppdaterad 2013-07-19 19:09

Från http://säsongsmat.nu
Tillbaka till toppen