Recept:Sommarsoppa
Den här soppan passar perfekt i början av sommaren, när potatis, morötter och lök är färska och späda. Använd gärna färska sockerärter i stället för de frysta gröna som anges här nedan.
Ingredienser
För 4 personer
- 1 litet500 gramblomkålshuvud
1 blomkålshuvuden
- 10 - 151,5 kgfärskpotatisar
15 potatisar
- 2130 gramfärska morötter
2 morötter
- 190 gramfärsk gul lök
1,6 deciliter
- 1 dl frysta gröna ärter
- några stjälkar persilja
- 2 dl0,2 litermjölk
- 1 ägg
- salt
- peppar
- 1 msk0,15 dlvetemjöl
9 gram
Total tidsåtgång: 30 minuter | Arbetstid: 15 minuter
- Skrubba potatisen ren och tärna den
- Skala och skiva moroten
- Skär löken i klyftor
- Bryt blomkålen i munsbitar
- Lägg potatis, morot, lök och blomkål i en gryta tillsammans.
- Slå över vatten så att det precis täcker grönsakerna. Salta lätt och låt koka upp.
- Koka grönsakerna mjuka i omkring 10 minuter
- Hacka och häll i persiljan, och lägg i ärtorna och låt dem koka med ytterligare en minut.
- Vispa ut mjölet i mjölken
- Rör ner mjölken i soppan och låt koka upp.
- Dela ägget och rör till sist ner äggulan i soppan
Senast uppdaterad 2013-07-19 19:09