Recept:Ananastårta
Ananastårta
Kategorier:
Fler recept med:
Ananastårta med krämig fyllning. Godaste och enklaste ananastårtan som du snabbt bakar och kan bjuda förväntansfulla gäster på.
Ingredienser
För 4 personer
- 150 gram10,526 msksmör
- 3 dl180 gramvetemjöl
20 msk
- 1 dl85 gramströsocker
6,667 msk
20 tsk
- 1 tsk5 grambakpulver
5 krm
- 1 liten burk krossad ananas, avrunnen
- 1 burk creme fraiche
- 1 ägg
- 2 tsk5,6 gramvaniljsocker
0,667 msk
- ½ dl42,5 gramströsocker
3,333 msk
10 tsk
Total tidsåtgång: ca 45 min
1. Smält smöret. Blanda mjöl, socker och bakpulver i en bunke. Rör ner smöret och arbeta ihop till en deg. Tryck ut den i en form med löstagbar kant, 22 cm i diameter, tryck en del av degen lite uppåt kanten.
2. Rör samman alla ingredienserna till fyllningen i en bunke. Skeda fyllningen i formen. Grädda kakan på nedre falsen i 200 grader 30–35 minuter. Servera kakan ljummen eller kall.
Senast uppdaterad 2016-07-31 18:07