Recept:Potatissallad med pinjenötter och tomat
Potatissallad med pinjenötter och tomat
Kategorier:
Fler recept med:
Ett bra recept till grillkvällen.
Ingredienser
För 4 personer
- 1 kg10 potatisarfärskpotatis
- 1 medelstor rödlök
- 75 g1,5 dlpinjenötter
- 100 g soltorkade tomater i olja
- 2½ dl havre- eller sojagrädde
- ½ dl grovhackad basilika
- 2 krm örtsalt
Skala och skär potatisarna i mindre bitar. Koka dem knappt mjuka i lättsaltat vatten (ca 5–10 minuter beroende på storlek). Skala och skiva löken. Mixa pinjenötterna med de soltorkade tomaterna, ta med 1–2 matskedar av oljan. Rör ihop tomatröran med grädden i en skål. Blanda ner basilikan och den kokta potatisen. Tycker du att salladen blir för tjock så späd med lite grädde eller mjölk. Smaksätt med salt.
Senast uppdaterad 2012-10-20 12:47