Recept:Iduns blomkålssufflé
Iduns blomkålssufflé
Kategorier:
Fler recept med:
Ingredienser
För 6 personer
- 1 mindre500 gramblomkålshuvud
1 blomkålshuvuden
- 0,5 tsk.3,125 gramsalt
0,167 msk
- 80 gr.5,614 msksmör
- 80 gr.1,509 dlmjöl
10,063 msk
- 2 dcl. blomkålsspad
- 3 dcl kokande mjölk
- 5–6 ägg
- 2 tsk.12,5 gramsalt
0,667 msk
- 1 tsk.0,05 dlsocker
4,25 gram
0,333 msk
- 0,25 tsk. vitpeppar
- Till formen: 1/2 msk. smör (10 gr.), 2 msk. stötta skorpor
- Det här receptet kommer från Iduns kokbok av Elisabeth Östman (1911), digitaliserad av Projekt Runeberg.
Blomkålen rensas och får ligga i 1 lit. vatten, tillsatt med 1 msk. ättika, 1 tim. Den påsättes i kokande, saltat vatten och får koka mjuk, varefter den lägges upp på sikt att rinna av och delas sedan i mindre bitar. Sufflén beredes som i föregående recept, serveras som mellanrätt med hollandaise eller rört smör.
Senast uppdaterad 2012-08-22 15:53