Recept:Dill- och sparrispesto
Dill- och sparrispesto
Kategorier:
Fler recept med:
Passar som röra till macka eller till pasta och grillade grönsaker.
Ingredienser
För 4 personer
- 300 gram13,636 sparrisstjälkargrön sparris
- 3 dl rostade pumpakärnor
- 3 dl färsk dill
- 3 dl färsk bladpersilja
- 2 st12 gramvitlöksklyftor
- 1,5 dl135 gramolivolja
10 msk
30 tsk
- salt
- svartpeppar
- Skär bort den grova roten från sparrisen och skala den.
- Koka sparrisen mjuk i saltat vatten (3 – 4 min)
- Skär sparrisen i mindre bitar och lägg ner i mixer tillsammans med övriga ingredienser, mixa till slät konsistens och smaka av med salt och svartpeppar.
Recept: Lea Honorine
Se även
Senast uppdaterad 2013-07-17 09:46