Säsongsmat
¤J
¤F
¤M
¤A
¤M
¤J
¤J
¤A
¤S
¤O
¤N
¤D


Ett litet blomkålshuvud blir gratinerat lagom för två personer. Servera gärna med kokt potatis!

Ingredienser

För 2 personer

Total tidsåtgång: 35 minuter | Arbetstid: 15 minuter


  1. Sätt ugnen på 200 °C
  2. Ta av blasten och skär bort stammen.
  3. Koka blomkålshuvudet på svag värme i cirka 10 minuter
  4. Smält under tiden smöret i en kastrull, rör ut mjölet och späd sakta med mjölken under omrörning
  5. Koka upp mjölken under omrörning och ta av kastrullen från plattan
  6. Rör ner den rivna osten lite i taget i den heta mjölken. Om man vill kan man också röra ner en äggula. Det ger lite smak och en fin färg
  7. Slå av vattnet av blomkålen och lägg den i en ugnsfast form.
  8. Slå över ostsåsen över blomkålshuvudet, och gratinera mitt i ugnen i omkring 20 minuter.



Senast uppdaterad 2012-04-23 21:01

Från http://säsongsmat.nu
Tillbaka till toppen