Säsongsmat
¤J
¤F
¤M
¤A
¤M
¤J
¤J
¤A
¤S
¤O
¤N
¤D


Varför inte testa att göra alldeles egna vinbladsdolmar? Myntan kan också ersättas med dill.

Ingredienser

För 4 personer


  1. Häll lite matolja i en gryta och fräs löken tills den blivit mjuk.
  2. Tillsätt riset och 1 deciliter olivolja och låt det koka under lock i 5 minuter.
  3. Värm vattnet i vattenkokare,
  4. Häll i 1 deciliter hett vatten, 1 deciliter olja, mynta, salt och peppar.
  5. Låt sjuda i 5 minuter och sedan svalna.
  1. Skölj vinbladen i kallt vatten.
  2. Lägg varje blad med den glansiga sidan nedåt och placera några teskedar av fyllningen på varje. Rulla ihop (inte för hårt efter som riset kommer att svälla!)
  3. Täck botten i en kastrull med vinblad och lägg dolmarna bredvid varandra i lager.
  4. Droppa över citronsaft och tillsätt resten av olivoljan och 1 deciliter hett vatten.
  5. Lägg en tallrik på dolmarna för att undvika att de öppnar sig och låt dom sjuda under lock i cirka 1 timma.
  6. Låt sedan vinbladsdolmarna svalna i kastrullen. Servera dem kalla med tzatziki!

Recept: Lea Honorine



Senast uppdaterad 2012-08-31 15:34

Från http://säsongsmat.nu
Tillbaka till toppen