Säsongsmat
¤J
¤F
¤M
¤A
¤M
¤J
¤J
¤A
¤S
¤O
¤N
¤D
Svampbiffar, gratäng och rödvinssås.  Foto: Moa Pårup.
Svampbiffar, gratäng och rödvinssås. Foto: Moa Pårup.


Sås som passar bra till exempevis och svampbiffar.

Ingredienser

För 4 personer


Hacka grönsakerna grovt och fräs dem i stor kastrull tills de har fått ordentligt med färg, slå på vin och lika mycket vatten (75 cl), grönsakerna ska vara täckta av vätskan. Koka upp och låt sjuda ca 30 min. Dra av kastrullen från spisen och låt såsen dra i en timma. Sila av grönsakerna och reducera såsen till önskad smak och koncentration. Red av med lite maizena löst i rödvin.



Senast uppdaterad 2013-07-17 10:25

Från http://säsongsmat.nu
Tillbaka till toppen