Säsongsmat
¤J
¤F
¤M
¤A
¤M
¤J
¤J
¤A
¤S
¤O
¤N
¤D
Muhammara
Muhammara


En dip ursprungligen från Syrien. Servera med pitabröd, den kan också användas som sås till vegokebab, grillat vegokött och grönsaker.

Ingredienser

För 4 personer


Rosta nötterna i en het stekpanna utan fett tills de har fått lite extra färg. Rosta brödskivorna i brödrost och skär bort kanterna. Kör bröd och nötter i en matberedare tills det ser ut som ströbröd.

Dela granatäpplet på mitten, pressa den ena halvan i en citruspress och häll ner saften i matberedaren. Kärna ur den andra halvan och spara kärnorna till garneringen. Tillsätt paprika, vitlök, citronskal, citronsaft, chilifrukt samt örtkryddor och mixa tills blandningen fått en krämig konsistens. Häll i olivolja medan maskinen är igång. Smaka av med salt och kyl dippen.

Garnera med granatäppelkärnorna vid serveringen.



Senast uppdaterad 2013-07-17 10:03

Från http://säsongsmat.nu
Tillbaka till toppen