Recept:Kikärtscouscous med tofu
¤J
¤F
¤M
¤A
¤M
¤J
¤J
¤A
¤S
¤O
¤N
¤D
Kikärtscouscous med tofu
Kategorier:
Fler recept med:
Enkel sallad som passar bra på sommaren.
Ingredienser
För 4 personer
- 600 g marinerad tofu
- 2 dl couscous
- 2 dl vatten
- 0,5 grönsaksbuljongtärning
- 1 msk13,5 gramolivolja
0,15 dl
3 tsk
- 1 burk kikärtor
- 2 st160 gramtärnade tomater
- 1 st110 gramtärnad röd paprika
- 1 st finhackad rödlök
- 1 dl färsk persilja
- saft av en citron
- Örtröra
- 1,5 dl10 mskäggfri majonnäs
135 gram
- 0,5 dl soja- eller havregrädde
- färska eller frysta örtkryddor (t ex gräslök, persilja, basilika)
- salt
- peppar
Skär tofun i skivor och stek dem till de får fin stekyta. Smaksätt gärna med salt och peppar. Koka upp vatten med buljongtärning. Lägg couscousen i en skål och häll över den heta buljongen. Täck över med plast. Låt stå och svälla ca 10 minuter. Spola av kikärtorna och låt dem rinna av innan du häller ner dem i couscousen. Rör ner grönsakerna och oljan och pressa över citronen. Tillsätt den hackade persiljan. Servera couscousen med den stekta tofun.
Vispa ihop majonnäs och grädde. Smaksätt med kryddor samt salt och peppar. Klicka på röran på couscousen.
Senast uppdaterad 2013-10-08 19:36