Recept:Mild paprikasoppa med salvia
En god paprikasoppa med salvia och morot.
Ingredienser
För 4 personer
- 15 - 20 färska salviablad
- eller
- 2 tsk torkad salvia
- 1 rödlök
- 22 klyftorvitlöksklyftor
12 gram
- 1110 gramgul paprika
1 paprikor
- 1110 gramröd paprika
1 paprikor
- 165 grammorot
1 morötter
- 2 - 3 cm röd chilifrukt
- 1 liter1,667 tärningargrönsaksbuljong
- 2 dl havre- eller sojagrädde
- till servering
- brödkrutonger eller bröd
- ev olivolja
Hacka salviabladen om du använder färsk. Hacka löken och vitlöksklyftorna. Fräs detta försiktigt så att inte salvian och vitlöken blir brända. Hacka paprikorna i bitar, skär moroten i rätt så tunna skivor och finhacka chilifrukten. Lägg ner detta i kastrullen. Rör om och fräs ett par minuter. Häll i grönsaksbuljongen och låt soppan koka i ca 10 minuter. Mixa soppan slät och häll i grädden. Smaka eventuellt av med salt. Servera gärna med brödkrutonger eller ett gott bröd till och ringla gärna över lite olivolja.
Senast uppdaterad 2013-07-17 11:32