¤J
¤F
¤M
¤A
¤M
¤J
¤J
¤A
¤S
¤O
¤N
¤D
Plocksallat
Kategorier:
Kan ersättas med:
Recept med plocksallat:
På andra språk:
Sallat och endive : Produktion och handel
Största exportländer
Hela listan »
Mängd avser för spannmål: ton, boskap: antal djur, fjäderfä och gnagare: 1000-tal djur, bin: kupor
Källa: FAO, 2009. Klicka för större karta.
Import till Sverige
Land |
Mängd |
Värde
|
Spanien |
25 005 |
196 480 404 kr 18 461 763 euro
|
Nederländerna |
3 277 |
47 274 056 kr 4 441 982 euro
|
Italien |
1 913 |
26 797 304 kr 2 517 938 euro
|
Danmark |
1 818 |
49 171 752 kr 4 620 294 euro
|
Tyskland |
1 684 |
18 242 368 kr 1 714 096 euro
|
Frankrike |
245 |
9 021 708 kr 847 701 euro
|
Hela listan »
Mängd anger för spannmål: ton, boskap: antal djur, fjäderfä och gnagare: 1000-tal djur, bin: kupor
Källa: FAO, 2009. Klicka för större karta.
Import till Finland
Hela listan »
Mängd anger för spannmål: ton, boskap: antal djur, fjäderfä och gnagare: 1000-tal djur, bin: kupor
Källa: FAO, 2009. Klicka för större karta.
Största producentländer
Hela listan »
Mängd avser för spannmål: ton, boskap: antal djur, fjäderfä och gnagare: 1000-tal djur, bin: kupor
Källa: FAO, 2009. Klicka för större karta.
Plocksallat (ibland crispsallat[1]) kallas de sallatsvarianter där bladen inte bildar huvuden som i huvudsallat, utan skördas ett och ett. Den mesta kommersiella odlingen i Skandinavien sker i växthus[2]. Det går dock utmärkt att odla plocksallat för husbehov på friland.
Miljöpåverkan
Eftersom den kommersiella odlingen sker i växthus är miljöpåverkan som minst under de varmaste månaderna, då växthusen inte kräver så mycket energi för uppvämning. Isbergssallat, frisésallat och endive kan vara alternativ under andra tider på året.
Länkar
- ↑ Skud, läst den 16 januari 2013
- ↑ RP frukt, läst den 23 maj, 2011
Majas klimatpyramider
Majas klimatpyramider är kokboksförfattaren Maja Söderbergs säsongsguide, som förutom att visa vad som är i säsong också är balanserade ur närings- och hälsoperspektiv. De är utarbetade av Maja Söderberg och nutritionist Camilla Gard, och visas på Säsongsmat.nu med deras tillåtelse. För en del råvaror skiljer sig säsongsbedömningen från vår, beroende på vilka krav man ställt på när något är i säsong.