Recept:Rödspätta med sparriswok
Rödspätta med sparriswok
Kategorier:
Fler recept med:
Fräsch, snabblagad fiskrätt
Ingredienser
För 4 personer
- 4 filéer rödspätta
- 44 sparrisstjälkarsparrisstjälkar
88 gram
- 1 fänkål
- 1 rödlök
- 1110 gramröd paprika
1 paprikor
- 2 citroner
- 1 kruka basilika
- olja
- 2 tsk12,5 gramsalt
0,667 msk
- färskmald svartpeppar
Beredning
Grönsaker: Skölj grönsakerna och hacka dem i bitar om ca 2 centimeter. Tillsätt olja i en stekpanna och fräs grönsakerna på hög temperatur cirka 4 minuter. Salta och peppra grönsakerna samt strö över en knippe grovhackad basilika.
Fisken: Koka upp en gryta med vatten och rikligt med salt. Lägg ner filéerna och låt dem sjuda 3 – 4 minuter. Tag sedan upp filéerna försiktigt, eller slå av vattnet och fånga upp filéerna med en hålslev.
Uppläggning
Lägg upp grönsakerna på tallrik tillsammans med fisken. Pressa citronsaft rikligt över fisken samt salta och peppra.
Senast uppdaterad 2012-08-28 13:51