Säsongsmat
¤J
¤F
¤M
¤A
¤M
¤J
¤J
¤A
¤S
¤O
¤N
¤D
Ur Iduns kokbok
Ur Iduns kokbok


Ingredienser

För 6 personer


Det här receptet kommer från Iduns kokbok av (1911), digitaliserad av Projekt Runeberg.

Beredning

Sparrisen skrapas, sköljes, skäres i tre delar och kokas mjuk i 4 dcl. vatten, tillsatt med 1/2 tsk. salt. Användes konserverad sparris, skäres den itu och lägges på sikt att rinna av.

Smör och mjöl fräsas 2 min., det kokande sparrisspadet och mjölken spädas på och såsen får koka 5 min. Den hälles upp i ett fat; när den svalnat, tillsättas äggulorna, en i sänder, och smeten röres 10 min. Den väl avrunna sparrisen blandas i jämte kryddorna och de till hårt skum slagna äggvitorna. Massan avsmakas, hälles i smord och brödbeströdd pajform och gräddas i ordinär ugnsvärme omkr. 45 min.

Användes bleckform, gräddas sufflén i vattenbad i ugn omkr. 1 tim. och stjälpes upp. Sufflén serveras genast den tagits ur ugnen som mellanrätt med hollandaise eller rört smör.



Senast uppdaterad 2013-07-15 20:19

Från http://säsongsmat.nu
Tillbaka till toppen