Recept:Rödbetssoppa
Rödbetssoppa
Kategorier:
Fler recept med:
Ingredienser
För 4 personer
- 1 kg rödbetor
- 500 g7,692 moröttermorötter
- 1 fänkål
- 3 tärningar1,8 litergrönsaksbuljong
- svartpeppar
- salt
- [[Mängd::2|2]] lagerblad
- ":" kan inte användas som sidnamn på den här wikin.
- Symbolen "[[" användes på en plats där den inte är användbar.
- Delen "]]" av efterfrågningen förstods inte.
- (crème fraîche)
Total tidsåtgång: 1 timme | Arbetstid: 20 min
- Koka upp ca 2 liter vatten med 3 tärningar grönsaksbuljong och 2 lagerblad.
- Skala morötter och rödbetor, skär dem i slantar/klyftor och tillsätt.
- Grovhacka en fänkål och tillsätt efter ca 15 min.
- Koka tills rotsakerna blivit mjuka.
- Smaka av med svartpeppar och salt.
- Mixa soppan slät.
- Servera gärna med rikligt med crème fraîche eller motsvarande vegan-alternativ.
Senast uppdaterad 2012-04-23 21:03