Säsongsmat
¤J
¤F
¤M
¤A
¤M
¤J
¤J
¤A
¤S
¤O
¤N
¤D
Fänkålssoppa. Foto: Gabriella Terneborg.
Fänkålssoppa. Foto: Gabriella Terneborg.


En väldigt god soppa även för en fänkålsskeptiker!

Ingredienser

För 4 personer


Dela fänkålen i mindre bitar, klyfta löken och skiva vitlökarna. Lägg detta i en ugnsform och ringla över olivolja. Rosta grönsakerna i ugnen i 225 °C i ca 10 minuter. Lägg över grönsakerna och oljan i en kastrull och häll över buljong. Koka detta i 10 minuter. Tillsätt kryddorna och mixa soppan tills den blir slät. Ringla över havregrädde och strö över lite timjan, svartpeppar och salt vid serveringen.



Senast uppdaterad 2016-07-31 18:17

Från http://säsongsmat.nu
Tillbaka till toppen