Säsongsmat
¤J
¤F
¤M
¤A
¤M
¤J
¤J
¤A
¤S
¤O
¤N
¤D
Grillad aubergine. Foto: Gabriella Terneborg
Grillad aubergine. Foto: Gabriella Terneborg


Tidigare gillade jag verkligen inte auberginer, men efter att ha ätit den här rätten blev jag fast! Hälsningar Gabriella

Ingredienser

För 4 personer


Dela auberginerna på mitten, strö salt på köttsidorna. Låt ligga i 30 minuter.

Mixa under tiden nötterna i en matberedare. Blanda i tomatpuré, hackad vitlök samt alla blad från basilikan. Mixa och låt under tiden oljan rinna ner i blandningen. Smaksätt med salt och peppar.

Torka av auberginehalvorna och skär dem lätt i rutmönster på köttsidorna. Pensla med olja och stek dem i stekpanna med snittytan ned tills de är mjuka. Vänd dem och låt dem bli helt mjuka även på undersidan. Lägg dem i en ugnssäker form. Bred över peston och grilla dem i ugnen några minuter. (Det svarta skalet kan du äta om du vill.) Servera med en matig sallad, gärna med bönor i.



Senast uppdaterad 2013-07-17 09:47

Från http://säsongsmat.nu
Tillbaka till toppen