Recept:Grillade auberginer med hasselnötspesto
Tidigare gillade jag verkligen inte auberginer, men efter att ha ätit den här rätten blev jag fast! Hälsningar Gabriella
Ingredienser
För 4 personer
- 2600 gramstora auberginer
2 auberginer
- salt
- olja
- Hasselnötspesto
- 1 dl65 gramhasselnötter
- 1 dl tomatpuré
- 22 klyftorvitlöksklyftor
12 gram
- 1 kruka basilika
- 1 dl90 gramolja
6,667 msk
20 tsk
- salt
- peppar
Dela auberginerna på mitten, strö salt på köttsidorna. Låt ligga i 30 minuter.
Mixa under tiden nötterna i en matberedare. Blanda i tomatpuré, hackad vitlök samt alla blad från basilikan. Mixa och låt under tiden oljan rinna ner i blandningen. Smaksätt med salt och peppar.
Torka av auberginehalvorna och skär dem lätt i rutmönster på köttsidorna. Pensla med olja och stek dem i stekpanna med snittytan ned tills de är mjuka. Vänd dem och låt dem bli helt mjuka även på undersidan. Lägg dem i en ugnssäker form. Bred över peston och grilla dem i ugnen några minuter. (Det svarta skalet kan du äta om du vill.) Servera med en matig sallad, gärna med bönor i.
Senast uppdaterad 2013-07-17 09:47