Recept:Smördegsinbakad sparris med örtagårdssås
Väldigt trevlig, god och somrig förrätt.
Ingredienser
För 4 personer
- 200 g9,091 sparrisstjälkarsparris
- 4 plattor smördeg
- örtsalt
- Örtagårdssås
- 1½ dl10 mskäggfri majonnäs
135 gram
- 1 dl sojagrädde
- 1 msk finhackad gräslök
- 1 msk finhackad dill
- [[Mängd::1 tsk|1 tsk]] torkad dragon
- Symbolen "[[" användes på en plats där den inte är användbar.
- Delen "]]" av efterfrågningen förstods inte.
"torkad [[dragon" kan inte användas som sidnamn på den här wikin.- [[Mängd::1 tsk|1 tsk]] torkad körvel
- Symbolen "[[" användes på en plats där den inte är användbar.
- Delen "]]" av efterfrågningen förstods inte.
"torkad [[körvel" kan inte användas som sidnamn på den här wikin.- örtsalt
- svartpeppar
Låt smördegsplattorna tina i rumstemperatur och kavla sedan ut varje platta tunt.
Rör ihop majonnäs och grädde. Blanda i kryddorna och smaka av med salt och peppar. Låt såsen stå kallt någon timme innan den serveras.
Tina sparrisen en aning, även den i rumstemperatur (låt den inte tina upp genom att koka den som det står på förpackningen!). Om du använder färsk sparris skär bort någon centimeter i änden för att få bort den eventuellt träiga delen. Koka dem sedan i lättsaltat vatten ett par minuter. Rulla in varje sparris i ett lager smördeg, salta lite lätt på sparrisen innan du rullar in den helt. Grädda pinnarna i 200 grader ca 15 minuter. Lägg upp dem snyggt på tallrikar och servera med såsen. Garnera gärna med fin blandsallad.
Senast uppdaterad 2012-10-20 20:42