Säsongsmat
¤J
¤F
¤M
¤A
¤M
¤J
¤J
¤A
¤S
¤O
¤N
¤D


Väldigt trevlig, god och somrig förrätt.

Ingredienser

För 4 personer

::1 tsk|1 tsk]] torkad dragon
"torkad [[dragon" kan inte användas som sidnamn på den här wikin.
::1 tsk|1 tsk]] torkad körvel
"torkad [[körvel" kan inte användas som sidnamn på den här wikin.


Låt smördegsplattorna tina i rumstemperatur och kavla sedan ut varje platta tunt.

Rör ihop majonnäs och grädde. Blanda i kryddorna och smaka av med salt och peppar. Låt såsen stå kallt någon timme innan den serveras.

Tina sparrisen en aning, även den i rumstemperatur (låt den inte tina upp genom att koka den som det står på förpackningen!). Om du använder färsk sparris skär bort någon centimeter i änden för att få bort den eventuellt träiga delen. Koka dem sedan i lättsaltat vatten ett par minuter. Rulla in varje sparris i ett lager smördeg, salta lite lätt på sparrisen innan du rullar in den helt. Grädda pinnarna i 200 grader ca 15 minuter. Lägg upp dem snyggt på tallrikar och servera med såsen. Garnera gärna med fin blandsallad.



Senast uppdaterad 2012-10-20 20:42

Från http://säsongsmat.nu
Tillbaka till toppen