Recept:Dillmajonnäs
Dillmajonnäs
Kategorier:
Fler recept med:
Hemmagjord majonnäs är som en helt annan produkt än köpt. som med alla emulsionssåser gäller det att droppa i oljan sakta, och vispa hela tiden.
Ingredienser
- 114 gramäggula
1 äggulor
1 msk
- 1 tsk dijonsenap
- 0,5 - 1 msk vinäger eller citronsaft
- 3 dl270 grammatolja
20 msk
60 tsk
- 1 dl hackad dill
- salt
- peppar
Total tidsåtgång: 15 minuter | Arbetstid: 15 minuter
- Låt äggulan stå framme och bli rumsvarm
- Bland ägg, senap, salt, peppar och vinäger i en bunke
- Droppa sakta, sakta i oljan, medan du vispar oupphörligt
- Rör ner den hackade dillen
Senast uppdaterad 2012-12-11 12:53