Säsongsmat
¤J
¤F
¤M
¤A
¤M
¤J
¤J
¤A
¤S
¤O
¤N
¤D


Ingredienser

För 4 personer


Inlagd gurka.
Inlagd gurka.







Det här receptet kommer från Kokboken på Wikibooks, se listan över författare.

Recept på inlagd gurka som blir knaprig och god. Passar bra som tillbehör till kött. Det går bra att byta ut dillkronorna mot dillfrö.

Koka upp allt utom gurkorna. Låt svalna. Skölj och rensa under tiden gurkorna. Pricka hål i gurkorna med en gaffel. Riktigt små gurkor kan läggas in hela. Andra kan skäras i bitar. Lägg i väl rengjorda burkar och häll lagen över. Lagen måste täcka. Sätt på lock. Låt stå några dygn. De inlagda gurkorna håller sig i flera månader.



Senast uppdaterad 2012-11-03 22:27

Från http://säsongsmat.nu
Tillbaka till toppen