Säsongsmat

Den här sidan representerar en semantisk egenskap på Säsongsmat. Om det inte säger dig något eller intresserar dig det minsta så har du sannolikt hamnat här av misstag. Tillbaka till startsidan

Typ: Text

Lagrar just nu ingresser till recept, men skulle kunna användas även i andra typer av artiklar.

Sidor som använder egenskapen "Ingress"

Visar 25 sidor som använder den här egenskapen.

Visa (föregående 25 | nästa 25) (20 | 50 | 100 | 250 | 500)

5
55.38314900185668,12.816729219272712 +
55.57876600754093,13.051935449878442 +
55.582696497254084,12.928012590684148 +
57.535937847138925,15.7630467248498 +
57.690877657534294,11.924426775470465 +
57.69190871208,11.923603041873776 +
A
Aloo Palak +Allo Palak är en ursprungligen sydasiatisk gryta med [[potatis]] och [[spenat]]. Här i den [[Sydafrika|sydafrikanske]] kocken Deena Naidoos tappning.  +
Ananastårta +Ananastårta med krämig fyllning. Godaste och enklaste ananastårtan som du snabbt bakar och kan bjuda förväntansfulla gäster på.  +
Aronia-likör +Aroniabär används inte så mycket än och det är synd. Bäret innehåller en del kärvhet och det avskräcker tyvärr många, men varför inte börja med att pröva lite likör.  +
Arroz negro +Arroz negro (katalanska: ''arròs negre''; även ''paella negra'', ”svart paella”) är en [[Valencia|valencisk]] ([[Spanien|spansk]]) maträtt på [[bläckfisk]] och [[ris]], som påminner om [[Recept:Paella|paella]]. Den svarta färgen kommer från bläckfiskbläck, som ger både färg och smak. På [[Kuba]] och i [[Puerto Rico]] kallas en snarlik rätt ''arroz con calamares''. Det här receptet är baserat på ett från den valenciske mästerkocken Juanry Seguí.  +
Aïoli +Aïoli är en [[vitlök]]ssås med ursprung i [[Spanien]] och [[Frankrike]] som äts kall, ofta till [[:Kategori:Fisk_och_skaldjur|fisk]]rätter och [[:Kategori:Soppor|soppor]]. Många olika varianter förekommer, det här är ett grundrecept du kan experimentera vidare från. Testa exempelvis att ersätta vinäger med [[citron]]saft, eller att blanda i rivet [[lime]]skal eller hackad [[chili]].  +
B
Baba Ganoush +Baba ganoush, även ''baba ghanoush'' (av arabiska: بابا غنوج bābā ġanūj), är en dipsås som är vanlig i Medelhavsköket och Mellanöstern. Den är krämig med en lite rökig arom. Normalt äts den med [[Recept:Pitabröd|pitabröd]], även om naan eller hårt tunnbröd också fungerar bra.  +
Baklava +En typisk Mellanöstern-efterrätt som faktiskt är ganska enkel att göra.  +
Bananer +Sverige har den största banankonsumtionen per capita i den icke bananproducerande världen, och andra skandinaviska länder följer inte långt efter. Egentligen rätt anmärkningsvärt, med tanke på att det stora delar av året finns ett överflöd av lokalt odlad [[:Kategori:Frukt|frukt]] i butikerna.  +
Bananmjölk +Variera mjölken till mellanmålet.  +
Bandpasta med räksås +Väldigt gott med mycket enkla medel.  +
Belugalinssallad +God och enkel linsrätt.  +
Biff à la Terneborg +Här kommer den klassiska Biff à la Lindström i en vegansk variant. Servera biffarna med brunsås och stekt potatis. En bit saltgurka passar också bra till.  +
Bigarråer +Bigarråer (även ''sötkörsbär'' eller ''fågelbär'') är den [[körsbär]]sart som oftast odlas för att ätas. Bigarråer växer vilt i delar av södra Skandinavien  +
Björnbär +Björnbär är en grupp närbesläktade bär som alla mognar sent på sommaren. De är mer svårplockade än sina släktingar [[hallon]]en, men väl värda det extra besväret. De är vanligast i de sydligaste delarna av [[Skandinavien]], och förekommer bara mer sällsynt norr om Stockholm  +
Bladgrönsaker +Det här är alla råvaror i kategorin bladgrönsaker, och eventuella underkategorier. Se även säsongsguiden för [[:Kategori:Grönsaker|grönsaker]].  +
Blomkål +Blomkål är en [[:Kategori:kål|kål]]sort vars vita blomställning kan ätas rå eller tillagad. Frilandsodlad skandinavisk blomkål finns i butikerna från tidig sommar till åtminstone slutet av november.  +
Blueberry muffins +Lite större, lite matigare – passar för t ex en picknick i skidbacken eller på stranden. Lönnsirapen kan bytas ut mot vanlig sirap.  +
Blåbär +Blåbären mognar i regel någon gång under andra halvan av [[juli]], och finns att plocka under mer än en månad.  +
Blåbärspaj +Blåbärspaj finns i en uppsjö varianter. Här är ett grundrecept på blåbärspaj med smuldeg.  +
Från http://säsongsmat.nu
Tillbaka till toppen