Säsongsmat
¤J
¤F
¤M
¤A
¤M
¤J
¤J
¤A
¤S
¤O
¤N
¤D
Aronia-likör
Kategorier:

Drycker v

Fler recept med:
Inga fler recept. Lägg till ett nytt


Aroniabär används inte så mycket än och det är synd. Bäret innehåller en del kärvhet och det avskräcker tyvärr många, men varför inte börja med att pröva lite likör.

Ingredienser

Total tidsåtgång: Beror på lagringstid | Arbetstid: 20 minuter


Till aronialikören tog jag: 1 liter rensade bär Ca 6 dl brännvin special 2 dl rårörs-socker

Häll i flaska eller burk, stäng och skaka tills sockret löst upp sig. Låt burken stå framme i rumstemperatur och skaka den lite varje dag i ca 2 veckor.

Tillsätt sedan en kanelstång, lite limezest och kanske en ½ vaniljstång.

Låt den stå i ca 2 veckor till, skaka den då och då. Sedan bör man provsmaka och kanske ta ur kanelstången. Kanel är en smak som kan bli mycket stark och nästan het.

När du tror att smakerna är tillräckligt starka silar du av bär och kryddor, häller upp likören på flaska och tillsätter lite mer socker. Jag skulle gissa att en eller kanske 2 dl socker till är lagom, men ta hellre för lite och låt stå ett par veckor för att sedan smaka. Du kan alltid tillsätta mer socker senare.

Läs gärna mer på min Jul-Blogg



Senast uppdaterad 2013-10-27 18:55

Från http://säsongsmat.nu
Tillbaka till toppen