Rosésallat
¤J
¤F
¤M
¤A
¤M
¤J
¤J
¤A
¤S
¤O
¤N
¤D
Rosésallat
Kategorier:
Kan ersättas med:
Recept med rosésallat:
Inga recept med rosésallat än. Skriv det första!
På andra språk:
Språk | Namn |
---|---|
Engelska | Radicchio |
Holländska | Roodlof |
Rosésallat (även radicchiosallad, rossisallat och rosensallat) är en variant av samma art som endive och radicchiosallad, och en nära släkting till sydcikorian. Det är egentligen ingen sallatssort, även om den ofta säljs som sallat. Smaken är kraftig och besk, och ofta används rosésallat tillagad, eller färsk i små mängder tillsammans med andra sallatssorter.
Rosésallaten kan skördas sent på säsongen, och är liksom endive en ypperlig höstgrönsak.
Miljöpåverkan
Rosésallat importas ofta från Sydeuropa, men kan odlas på friland även i Skandinavien[1]. Lokalproducerad frilandsodlad sallat är ett bra miljöval.
Länkar
- ↑ Grönsaksmästarna, läst den 18 juli 2013