Recept:Ostkrämsgratinerade auberginer
Ostkrämsgratinerade auberginer
Kategorier:
Fler recept med:
En rätt som passar bra på buffébordet.
Ingredienser
För 4 personer
- 2600 gramauberginer
2 auberginer
- 4 msk54 gramolivolja
0,6 dl
12 tsk
- 190 gramhackad gul lök
1,6 deciliter
- 33 klyftorhackade vitlöksklyftor
18 gram
- 1 msk torkad mynta
- 200 g vegansk naturell mjukost
- 1 dl havre- eller sojagrädde
- salt
- svartpeppar
- Till garnering:
- 2 msk färsk mynta
- 1 dl40 gramhackade valnötter
- 100 g blandad sallat
Skiva auberginerna i cirka 2 centimeter tjocka skivor. Pensla dem med det mesta av oljan och lägg dem på en plåt. Stek dem i mitten av ugnen tills de är mjuka, cirka 25 minuter. Fräs lök och vitlök i resten av oljan, tillsätt myntan och fräs lite till. Lägg i mjukosten och häll ner grädden, vispa så att detta blandas ordentligt. Smaksätt med salt och peppar.
Lägg de stekta auberginerna lite omlott i en ugnsform, häll över ostsåsen. Gratinera i mitten av ugnen, cirka 15 minuter. Strö över rostade valnötter och servera med sallad.
Senast uppdaterad 2013-07-17 11:34