Säsongsmat
¤J
¤F
¤M
¤A
¤M
¤J
¤J
¤A
¤S
¤O
¤N
¤D
Ostkrämsgratinerade auberginer
Ostkrämsgratinerade auberginer


En rätt som passar bra på buffébordet.

Ingredienser

För 4 personer


Skiva auberginerna i cirka 2 centimeter tjocka skivor. Pensla dem med det mesta av oljan och lägg dem på en plåt. Stek dem i mitten av ugnen tills de är mjuka, cirka 25 minuter. Fräs lök och vitlök i resten av oljan, tillsätt myntan och fräs lite till. Lägg i mjukosten och häll ner grädden, vispa så att detta blandas ordentligt. Smaksätt med salt och peppar.

Lägg de stekta auberginerna lite omlott i en ugnsform, häll över ostsåsen. Gratinera i mitten av ugnen, cirka 15 minuter. Strö över rostade valnötter och servera med sallad.



Senast uppdaterad 2013-07-17 11:34

Från http://säsongsmat.nu
Tillbaka till toppen