Recept:Macka med vitlökskantareller och sirapschampinjoner
Macka med vitlökskantareller och sirapschampinjoner
Kategorier:
Fler recept med:
En galen smörgåsidé.
Ingredienser
- 2 brödskivor
- en näve blandade salladssorter
- 100 g0,5 literkantareller
1 hekto
- 22 klyftorvitlöksklyftor
12 gram
- 100 g0,5 literchampinjoner
1 hekto
- ca 1½ msk31,5 gramsirap
- flingsalt
- olivolja till stekning
- mjölkfritt margarin till stekning
Stek brödet i olivolja. Lägg på salladsbladen på mackorna. Fräs kantarellerna i margarinet och pressa ner (eller finhacka) vitlöksklyftorna. Lägg svampen på brödet. Skiva champinjonerna och fräs dessa i lite margarin, häll sedan över sirap. Lägg dem på mackan och toppa med lite flingsalt.
- Receptet inspirerat av Lasse Kronér och hans kokbok "80 väldigt goda mackor".
Senast uppdaterad 2012-10-14 20:49