Recept:Coleslaw
Coleslaw
Kategorier:
Fler recept med:
Coleslaw är en vitkålssallad som oftast innehåller morot, och ibland även rödlök eller gul lök, och någon frukt, och som rörts ut med majonnäs.
En mängd lokala varianter förekommer, t.ex. krautsalat i Tyskland.
Ingredienser
- 2 hg0,2 kgvitkål
0,154 huvuden
- 165 grammorot
1 morötter
- ½ dl3,333 mskmajonnäs
45 gram
- 1 tsk0,05 dlfransk senap
0,333 msk
5,5 gram
- salt
- peppar
- Riv kålen med osthyvel, eller strimla den i matberedare
- Skala och riv moroten
- Rör ihop alla ingredienser, och smaka av med salt och peppar
- Låt salladen stå svalt en stund och gotta ihop sig före servering
Senast uppdaterad 2013-01-11 09:57