Recept:Spenatplättar
Spenatplättar
Kategorier:
Fler recept med:
Har du inget plättlagg så fungerar det här receptet lika bra till tunna pannkakor. Utanför spenatsäsong kan du tina fryst spenat, och låta den rinna av innan du blandar den i smeten.
Ingredienser
För 4 personer
- 200 gram spenat
- 2 dl120 gramvetemjöl
13,333 msk
- 4 dl0,4 litermjölk
- 4 ägg
- 3 msk42,75 gramsmör
- 1 tsk6,25 gramsalt
0,333 msk
Arbetstid: 30 minuter
- Smält smöret i en kastrull
- Hacka spenaten
- Blanda salt och mjöl i en bunke, rör ner omkring mjölken lite i taget till en jämn smet.
- Vispa ner äggen
- Häll sist i den hackade spenaten och det smälta smöret.
- Grädda plättar eller (tunna) pannkakor
Senast uppdaterad 2013-08-02 07:35