Recept:Hasselbackspotatis med Västerbottensost
Hasselbackspotatis med Västerbottensost
Kategorier:
Fler recept med:
Klassisk hasselbackspotatis görs med smör och ströbröd, men här strör vi på riven Västerbottensost istället.
Ingredienser
För 2 personer
- 4 – 60,6 kgstora potatisar
6 potatisar
- 2 msk28,5 gramsmör
- flingsalt
- 1 dl30 gramriven ost
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Skala potatisen. Lägg varje potatis i en träslev, så att du kan skära djupa skåror i den utan att gå hela vägen igenom.
- Lägg potatisarna i en ugnsfast form, med skårorna uppåt.
- Smält smöret i en kastrull och pensla potatisarna med smör.
- Ställ potatisarna mitt i ugnen, i 20 minuter.
- Ta ut potatisarna och pensla dem en gång till, med återstoden av smöret. Strö över flingsalt och riven ost.
- Låt potatisarna stå mitt i ugnen i ytterligare 10 – 20 minuter, tills den är genommjuk.
Senast uppdaterad 2016-07-31 18:11